fbpx

Реєстрація на програму “Економіка, ринки та аналіз даних” для журналістів

Опис

Київська школа економіки відкриває набір на навчальну програму Центру удосконалення економічної журналістики, що стартує 28 жовтня. Центр засновано Київською школою економіки та VoxUkraine за підтримки стратегічних партнерів. 

Центр об’єднує чотири напрямки: 

  1. “Економіка, ринки та аналіз даних” — модульна навчальна програма, розроблена KSE.
  2. “Як писати про економіку без помилок” — перший дистанційний онлайн-курс з економіки для журналістів.
  3. Дискусійний клуб – місце зустрічі провідних редакторів та видавців для обговорення найактуальніших питань економіки та ЗМІ.
  4. Дослідження – аналізуватимемо медіасферу науковими методами.

Програма “Економіка, ринки та аналіз даних” — модульна навчальна програма, розроблена Київською школою економіки спеціально для представників медіа. Вона розрахована на журналістів-практиків, які хочуть поглибити своє розуміння економіки та опанувати основні методи збору, аналізу та візуалізації даних.

Курс складається з 5 триденних модулів, що будуть проходити на базі Київської школи економіки.

Один день у кожному з перших чотирьох модулів буде присвячений аналізу даних. Студенти дізнаються про джерела даних, методи їх первинної обробки та узагальнення, а також – як правильно візуалізувати дані, щоб змусити їх “говорити”. Застосувати отримані знання студенти зможуть під час практикуму з фактчеку.

Два дні кожного модулю будуть присвячені основним економічним поняттям. Розглянемо такі теми:

Україна та світ. Eкономічне зростання. Зрозуміємо головні чинники економічного зростання, взаємозв’язки всередині економіки та механізми впливу на неї зовнішнього світу. Зазирнемо до “кухні” макроекономічного прогнозування.

Аналіз ринків. «Полювання» на монополії. На конкретних прикладах розглянемо, як працюють різні структури ринку, дізнаємося, яким чином можна визначити, чи є компанія монополістом, а також навчимося розбиратися у фінансових показниках компаній та банків.

Люди vs уряд. Нові технології взаємодії. Дізнаємося, яким чином уряд може впливати на поведінку людей та компаній, а також як очікування та переконання людей впливають на економіку.

Технологічний прогрес. Від ідеї до продукту. Розглянемо методи фінансування компаній, в тому числі стартапів, а також про те, як нові технології змінюють ринки.

…І як це все впливає на ЗМІ. Застосуємо отримані знання до медіаринку, а також у рамках дискусійного клубу обговоримо ширше коло питань , пов’язаних із майбутнім ЗМІ в Україні.

Викладачі програми – професори, які отримали PhD з економіки в університетах США та Західної Європи, та найкращі експерти-практики.

Програма передбачає можливість провести кілька днів в одному з державних органів, які формують економічну політику, або компанії-партнері проекту та подивитись на роботу цієї організації зсередини.

Умови отримання сертифікату: 

  • відвідання щонайменше 90% лекцій
  • написання двох есе, які мають пройти редагування редколегією VoxUkraine
  • написання та захист групового проекту
  • складання іспиту

Під час програми студенти відвідуватимуть зустрічі дискусійного клубу, де обговорюватимуть актуальні проблеми ЗМІ. Після закінчення програми студенти зможуть приєднатися до спільноти однодумців – проактивних медійників, що сповідують етичні стандарти ділової журналістики та прагнуть якісно впливати на економічну політику

Для реєстрації потрібні:

  • заповнена аплікаційна форма
  • резюме мотиваційний лист (до 1000 знаків)
  •  3 приклади Ваших матеріалів (статті, сюжети тощо)
  •  контакти 2-х осіб, що можуть надати рекомендацію

Реєстрація на офлайн-курс триває до 16 жовтня.

#журналісти_впливають

 

____________

Якщо Ви маєте будь-які питання щодо навчання, будь ласка, звертайтеся до Світлани Денисенко за телефоном 097 792 98 70 або на емейл [email protected]