fbpx

Видатний реформатор Латвії Ейнарс Репше відвідав KSE

Видатний реформатор Латвії Ейнарс Репше відвідав KSE

17 Вересня, 2015

Київська Школа Економіки мала честь приймати візит екс-Прем’єр-Міністра Латвії, пана Ейнарса Репше 16 та 17 вересня в рамках проекту #UkraineReforms Центру Європейських Студій ім. Вілфреда Мартенса.

Пан Репше провів лекцію для широкої аудиторії представників громадянського суспільства, академіної спільноти та медіа. Він поділився своїм досвідом на посаді Прем’єр-Міністра, Міністра Фінансів та Голови Центрального Банку Латвії, а також міркуваннями, щодо процесу реформування в Україні.

На його думку, податки та участь уряду в щоденному життя громадян мають бути мінімізовані.

«Податки та участь уряду в щоденному житті громадян повинні бути прийнятно низькими. Я не пропагую ідею повного скасування будь-якого уряду, тому що людьми потрібно керувати, але уряд має бути мінімальним і  обмежуватися сферами, які не підлягають самоуправлінню або ринковим механізмам», – пан Репше підкреслив під час лекції.

Пан Репше також взяв участь в експертній дискусії з Реанімаціним Пакетом Реформ, щодо реформування банківського сектору України. Навчатися від інших дуже важливо, вважає він. «Беріть рішення, які уже готові. Якщо це монетарна політика – створюйте валютні правління (такі вже функціонують в Латвії, Естонії, інших країнах). Такі рішення просто захистити», – пан Репше наголосив під час дискусії.

Візит пана Репше є частиною проекту #UkraineReforms, який реалізується в партнерстві з Київською Школою Економіки, Реанімаційним Пакетом Реформ та ініціативою Сильніші Разом.

Більше фото можливо переглянути тут