fbpx

Українсько-канадський форум, присвячений питанням сталого розвитку, відбудеться у партнерстві з KSE

Опис

Київ. – 30 та 31 жовтня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» пройде Міжнародний форум «Взаємодія вищих навчальних закладів, влади та бізнесу задля розвитку сталого суспільства».

Участь у церемонії відкриття форуму братимуть Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, для якого НТУУ «КПІ» – перший український університет, який він відвідає у статусі посла; президент УСПП Анатолій Кінах; представники Державного агентства екологічних інвестицій України та інші.

Організаторами і учасниками форуму окрім НТУУ «КПІ» виступили Університет м. Вінніпег  (Канада) та Київська Школа Економіки.

Юрій Логуш, Президент Kyiv School of Economics, виступає під час церемонії відкриття 30 жовтня, а також модерує Панель 3 на тему «ECONOMIC AND SOCIAL ASPECTS OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT»

Концепція сталого розвитку (англійською sustainable development, російською – устойчивое развитие) ґрунтується на системному підході до  проектування економічного розвитку з урахуванням екологічних можливостей планети Земля. За визначенням  Комісії ООН зі сталого розвитку, мета забезпечення сталого розвитку — задовольняти потреби сучасного суспільства, не ставлячи під загрозу здатність майбутніх поколінь задовольняти свої. Відтак ця концепція є результатом поєднання трьох основних напрямів розвитку – економічного, соціального та екологічного.

Вінніпезький університет є екологічним лідером серед канадських вишів. Ідеологія сталого розвитку є наскрізною в організації життя його кампусу. Це стосується питань тепло- та водопостачання, енергетики, утилізації сміття тощо. Впродовж багатьох років Університет м.Вінніпег скорочує  викиди парникових газів і торік цей показник був на 6% меншим за показник 1990 року, при тому, що за цей же період площа його будівель збільшилася на 36%! Тож чималий досвід, який університет накопичив у впровадженні «зелених» і енергоощадних технологій в систему життєзабезпечення своєї діяльності, може бути дуже корисним для українських вишів.

У рамках угоди про співпрацю, підписаної навесні 2013 року,  НТУУ «КПІ» та Вінніпезький університет беруть участь у проекті  «Зелений кампус», який має бути реалізований за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (CIDA).

Упродовж двох днів учасники форуму обговорюватимуть досвід Канади у впровадженні в повсякденне життя сучасних дружніх до довкілля та, водночас, енергоощадних технологій, реалізацію подібних програм в Україні, а також проблеми, що можуть зустрічати на цьому шляху, і перспективи та роль українських вишів у справі реалізації концепції сталого розвитку.

Урочисте відкриття форуму відбудеться 30 жовтня в залі Адміністративної Ради НТУУ «КПІ» (проспект Перемоги, 37, корпус №6, в’їзд на територію кампусу – з  боку вул. Янгеля). Початок о 13-00.

Контакти: +380 50 163 5546, e-mail: [email protected],