fbpx

Всеукраїнська студентська олімпіада KSE із економіки бізнесу і фінансів

Всеукраїнська студентська олімпіада KSE із економіки бізнесу і фінансів

1 Квітня, 2013

Київська Школа Економіки (KSE) запрошує студентів взяти участь у Всеукраїнській Студентській олімпіаді із економіки бізнесу і фінансів.

Що таке Всеукраїнська студентська олімпіада KSE із економіки бізнесу і фінансів?

Мета Всеукраїнської студентської олімпіади KSE – надати  можливість талановитим студентам проявити себе у науково-прикладних змаганнях.

Завдання Олімпіади складатимуться із запитань з декількома варіантами відповідей (тести). Завдання вимагатимуть застосування економічних та фінансових знань для розв’язання  різноманітних задач із прийняття рішень щодо капітальних ресурсів, використання фінансових інструментів та аналізу фінансових ринків.

Де і коли відбудеться Олімпіада KSE?

Олімпіада KSE проходитиме у два тури.

Перший тур Олімпіади відбудеться у березні – квітні 2013 року у таких містах України:

  • Львів – 29 березня (ЛНУ ім. І. Франка, головний корпус, вул. Університетська, 1, ауд. 216, початок реєстрації – 15:00)
  • Донецьк – 9 квітня (ДонНТУ, Телецентр 3-го навчального корпуса, вул. Артема, 96, зупинка “Студгородок”, ауд. 1, початок реєстрації – 15:00)
  • Київ – 21 березня (KSE, вул. Якіра, 13, 207 ауд., початок реєстрації – 15:30)
  • Харків – 26 березня (ХНЕУ, пр. Леніна , Лекційний корпус, вхід з Інженерного провулку, 4 поверх, ауд. Л47, початок реєстрації – 14:00)
  • Одеса – 3 квітня (ОНУ ім. Мечникова, вул. Дворянська, 2, головний корпус, ауд. 73, початок реєстрації 15:30)
  • Дніпропетровськ – 10 квітня (ДНУ ім. О.Гончара, вул. Карла Маркса 35, 5 корпус, ауд.85, початок реєстрації – 15:00)
  • Київ (додатковий тур) – 4 квітня (KSE, вул. Якіра, 13, 206 – 208 ауд., початок реєстрації – 15:30)

Дата проведення другого (фінального) туру Олімпіади – 18 квітня.

Будь ласка, регулярно перевіряйте сайт www.kse.org.ua для отримання інформації про точне місце проведення Олімпіади в кожному місті та можливі зміни у розкладі.

Хто може взяти участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді KSE?

Студенти вищих навчальних закладів будь-яких спеціальностей, які цікавляться сучасними аналітичними методами для вирішення прикладних задач у сфері бізнесу та фінансів.

Студенти Київської школи економіки, на жаль, не можуть брати участь в Олімпіаді.

Яка робоча мова Олімпіади KSE?

Робоча мова Олімпіади – українська.Що потрібно зробити, щоб взяти участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді KSE?На момент реєстрації кожен учасник має визначитись, чи бажає він у першому турі змагатись виключно у індивідуальному заліку, чи як у індивідуальному заліку, так і в командному заліку. Всі учасники першого туру автоматично розглядаються як кандидати на перемогу в індивідуальному заліку. Претенденти на перемогу у командному заліку також мають заздалегідь створити команду із 3-5 однодумців і придумати їй назву. Під час реєстрації кожен члену команди має вказати назву своєї команди у відповідному полі реєстраційної форми.

Напередодні Олімпіади всі зареєстровані учасники отримають запрошення на участь в Олімпіаді на електронну пошту з інформацією щодо точного місця проведення Олімпіади.

Як будуть обиратися переможці Всеукраїнської студентської олімпіади KSE і що їх очікує?

Вибір переможців у першому та другому турах базуватиметься на балах, отриманих за виконання завдань Олімпіади. У першому турі переможці обиратимуться як у індивідуальному, так і у командному заліках. У другому турі переможці визначатимуться лише у командному заліку.

За результатами першого туру переможці у індивідуальному заліку у кожному регіоні отримають грошові винагороди у розмірі 800 грн. за перше місце, 500 грн. за друге місце та 300 грн. за третє місце. Одночасно з цим, у кожному регіоні буде визначено переможців у командному заліку (одна команда з кожного регіону). З цією метою для кожної команди буде розраховано середній бал  (сума балів всіх членів команди поділена на їх кількість), і команду з найвищим середнім балом у регіоні буде запрошено до участі у фінальному турі у Києві 18 квітня 2013 року.

За правилами Олімпіади у другому тури братимуть участь виключно члени регіональних команд-переможців не залежно від результатів регіональних індивідуальних заліків.

KSE надасть командам-переможцям першого регіонального туру гранти на покриття витрат на подорож до Києва.

На відміну від першого туру, де всі учасники працюватимуть над завданнями самостійно, у другому турі очікується командна робота над завданнями (одне завдання на команду). Переможцем другого туру вважатиметься команда із найвищим балом. Призовий фонд фінального туру у розмірі 4800 грн. буде розділено між членами команди-переможця.

У разі необхідності, заключне рішення щодо визначення переможців, зокрема і стосовно випадків, коли декілька учасників із однаковою кількістю балів претендуватимуть на призові місця, належатиме журі з професорів KSE.