fbpx

Ukraine Economy Week 3.0

Опис

Ukraine Economy Week (UEW)* — це серія заходів, організованих Київською школою економіки (KSE), VoxUkraine та Національним Банком України у рамках щорічної Науково-дослідницької конференції НБУ та Національного банку Польщі (Narodowy Bank Polski). UEW триватиме з 28 травня по 3 червня.

 

Відкриті дискусії, експертні обговорення, воркшопи, зосереджені довкола аспектів економічного розвитку України та основних факторів економічного зростання, а також публічні лекції видатних вчених, представників Київської школи економіки та представників бізнесу та Уряду. Ukraine Economy Week — це платформа для широкої суспільної дискусії, аналізу міжнародного досвіду та формування стратегії розвитку української економіки за участі регуляторів, міжнародних організацій, представників банківського сектору, малого та середнього бізнесу, дослідницьких організацій (think tanks) і наукових закладів. Мета UEW — забезпечити значущу та інклюзивну дискусію щодо економічного розвитку, що вестиме до дійсної зміни парадигми.

 

28 травня

 

Відкрита дискусія “Що не так з українською економікою?” – науковці, аналітики та представники бізнесу поділяться своїми поглядами на актуальні питання та спробують відповісти на питання – що ж є ключовим фактором формування поточної економічної ситуації.

 

30 травня

 

Воркшоп Дмитра Сергєєва “Оптимальна макропруденційна та монетарна політика у валютних союзах” – обговорення дослідження про монетарну та макропруденційну політику, впроваджувану центральними банками країн з відкритою економікою у валютних союзах.

 

31 травня

 

Відкрита лекція “Погляд американського бізнес-журналіста: Які перспективи української економіки?” – відкрита лекція представника американських ЗМІ про те, як здалеку виглядає українська економіка та чи є у неї перспективи стати гідним конкурентом економікам інших європейських країн.

 

31 травня

 

Третя щорічна дослідницька конференція Національного банку України “Взаємодія фіскальної та монетарної політики” – фахівці центральних банків США, Канади, Швеції, Польщі, МВФ, дослідники провідних університетів світу (університетів Каліфорнії (Берклі), Університету Дюка в Чикаго, Массачусетського технологічного інституту, Техаського університету в Остіні) та інших наукових установ і експертних центрів представлять результати власних досліджень з питань взаємодії фіскальної та монетарної політики та обговорять під час панельних дискусій найбільш актуальні виклики, що постають перед центральними банками.

 

31 травня

 

В рамках Ukraine Economy Week Національний банк організував одразу три лекції:

 

  • «Важливість інституційної незалежності центральних банків» Алана Ауербаха, професора економіки та юриспруденції, директора Центру податкової політики та державних фінансів Роберта Бурча Університету Каліфорнії, Берклі, для студентів Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Шевченка о 09:30 (вул. Мельникова 36/1, зал Ученої ради). Вхід без попередньої реєстрації.

  • «Фіскальна, монетарна та структурна політики: чітко розмежовані або чітко скоординовані?» Єжи Осятинського, члена Ради з монетарної політики Національного банку Польщі, на Економічному факультеті КНУ ім.Т.Шевченка о 09:40 (вул. Васильківська 90А, 203 ауд.). Вхід без попередньої реєстрації.

  • «Інфляційне таргетування – досвід Грузії» Арчіла Мествірішвілі, Віце-президента Національного банку Грузії, в Київському національному економічному університеті ім. В.Гетьмана о 10:00 (вул. Дегтярівська 49г, Бібліотечний корпус, поверх 2, лекційний зал). Вхід без попередньої реєстрації.

 

1 червня

 

Публічні дебати “Сучасні тренди монетарної та фіскальної політики: як обрати правильний шлях для України?” – обговорення точок синергії та суперечностей двох найважливіших фінансових інституцій держави – Національного банку та Міністерства фінансів.

 

*Перший UEW  було організовано у травні 2017 року у кооперації між KSE, НБУ та компанією Visa. Другий Ukraine Economy Week, присвячений темі “People. Finance. Innovations”, був співорганізований KSE та Investment Capital Ukraine у вересні 2017 року.