fbpx

Український РЕ:старт – про випробування та переосмислення бізнесу

23 Листопада 2022

У липні поточного року KSE Graduate Business School спільно з мережею бізнес-центрів Forum Group запровадила проєкт “Ре:старт. Безпечний простір для вашого бізнесу” для підтримки малого та середнього бізнесу, що опинився на межі закриття через фізичне розміщення на територіях, які постраждали внаслідок воєнних дій.
Усі учасники проєкту отримали безкоштовну менторську підтримку від експертів KSE GBS, а троє переможців – ключі від нових офісів у бізнес-хабі Forum Group.

Поговоримо з переможцями проєкту – як воно бути учасником, про випробування та переосмислення бізнесу, про виклики та плани на майбутнє.

Знайомтеся, Кирило Бодюл та Роман Панченко – співзасновники компаній EatMeat, високоякісна м’ясна сировина для HoReCa та м’ясокомбінатів, та EatMarket. мережа профільних ковбасно-молочних магазинів по Київській та Житомирській області.

Кириле, чому ви вирішили релокуватися? Питання релокації стало актуальним навесні, оскільки вся мережа знаходиться в Київській та Житомирській області, і це саме територія Бородянки, Макарова, Ірпіні, Бучі, Гостомеля, Горенки, де був епіцентр бойових дій. Більша частина магазинів була або розбита, або закрита та розграблена. Залишилися працювати лише магазини у Житомирській області. Проте вже з квітня ми почали дуже швидко відновлювати роботу всіх зруйнованих магазинів і до середини літа вони знову працювали, тому релокація стала неактуальною.

З яким запитом ви прийшли в проєкт? Як стабілізувати роботу логістики – це було одне з ключових питань. На сьогоднішній день ми працюємо через РЦ (*розподільчий центр), який знаходиться під Києвом. З нього йде відвантаження безпосередньо до власних магазинів, звідки починаються логістичні ланцюжки до ресторанів і м’ясокомбінатів, з якими ми співпрацюємо у ролі постачальників. Але на початку повномасштабного вторгнення це було дійсно великою проблемою – всі логістичні ланцюжки були зруйновані, робота на РЦ була призупинена, почали працювати “з коліс”, бракувало часу та палива. Я розумію, що для екстрених ситуацій логістична сторона мого бізнесу є заслабкою, тому цікавився у експертів, як можна стабілізувати ці процеси.

Що стало найбільшим викликом під час консультацій? Ми хотіли швидкого масштабування. Це був інший важливий запит – зростання від регіональної мережі до національної. І це було моїм найбільшим викликом під час консультацій з експертами. Саме з цим питанням я підходив до кожної консультації і вислуховував поради різних спеціалістів – як вони це бачать і що для них важливо, з якими великими національними компаніями вони працювали, який досвід можуть передати мені.

Які ваші враження від отриманих консультацій? Не зважаючи на те, що програма була вже не дуже актуальною для мене, коли вона розпочиналася, оскільки питання релокації відпало для мене, проте залишився дуже задоволений. Всі експерти були неперевершеними, якщо можна це так сказати (посміхається) і я отримав багато нових знань для себе.

Чи допомогли експерти KSE GBS побачити ваш бізнес під новим кутом? Які відкриття ви зробили для себе завдяки ? Експерти KSE GBS дали зрозуміти, що на сьогоднішній день моя компанія потребує інновацій у цифровому просторі, оскільки я маю дійсно глобальні цілі, я хочу вирости до національної мережі, стати національним постачальником, і для цього потрібні якісні зміни.
А найбільш проривна або змінотворчої порада, яку я отримав…напевно, має пройти час для якісної оцінки тих порад, коли кожна з них дасть свій результат і я зможу оцінити його. Але хочу зауважити, що кожна з них є дійсно цінною для мене.

Які плани будуєте на майбутнє? Так, щодо планів і цілей на майбутнє, то вони масштабні, вони глобальні. Щодо особистого та особистих фінансових показників, хочу бути №1 в українському Форбсі, а трошки пізніше і не тільки в українському. Щодо моєї діяльності, то це велика національна мережа з гарним ім’ям, з гарною репутацією. Репутацією не лише серед споживачів, а й серед постачальників. Хочу конкурувати з такими мережами як АТБ, Сільпо, Novus і перевершувати їх, робити якісні зміни, і виводити ринок харчових продуктів України на значно вищий рівень.

Ваша топ-порада українським підприємцям сьогодні? Залишатися цілеспрямованими, ставати ще більш цілеспрямованими, працювати заради перемоги – перемоги особистої та перемоги нас, українців, як держави, як нації над тим злом, з яким ми сьогодні всі разом боремось і досягати своїх мрій, думати масштабно, планувати масштабно, і все буде добре. Все буде Україна!

Про KSE Graduate Business School
Департамент бізнес-освіти з’явився у 2015 році у складі Київської школи економіки. У 2021 році KSE була визнана найкращою бізнес-школою за версією Forbes Україна. У 2022 році Департамент бізнес-освіти став KSE Graduate Business School з оновленою МВА програмою для бізнесу під час війни та післявоєнного періоду “МВА на передовій”.