fbpx

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України та Посол США в Україні відвідали KSE

12 Січня 2023

12 січня Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та Посол США в Україні Бріджит Брінк відвідали KSE і поспілкувалася зі студентами про бачення майбутнього України, роль освіти та економічне відновлення держави.  

Разом із ними до Київської школи економіки завітали інші поважні гості, зокрема Тайсон Баркер, заступник Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України, Джеремі Бернтон, керівник апарату Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України, Хуан Лучано, голова ради директорів, президент і головний виконавчий директор компанії Archer-Daniels-Midland, Бернард Менса, президент міжнародного відділу Bank of America та генеральний директор Merrill Lynch International, а також Нік Стьюдер, президент і виконавчий директор Oliver Wyman та віце-голова Marsh McLennan

“Стійкість та рішучість українського народу перед обличчям сьогоднішніх викликів надихає. Окрім безпеки, реформ, інвестицій та інших важливих факторів сьогодні, освіта відіграватиме одну з ключових ролей у відновленні економіки, надаючи можливість вам, новому поколінню лідерів, стати авангардом цих змін завтра”, – наголосила Пенні Пріцкер, Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України. 

Президент KSE Тимофій Милованов підкреслив, що з перших днів повномасштабного вторгнення Київська школа економіки тісно співпрацює з урядом, міжнародними донорами та організаціями, розробляючи аналітичні продукти, сценарії та програмні документи щодо розвитку та прискорення економічного відновлення України. Не менш важливим напрямом діяльності, за його словами, є також розвиток людського капіталу, освіти та науки.

“По-перше, аби вистояти, перемогти та відновитися, Україна потребує довгострокової та безпрецедентної підтримки з боку партнерів. По-друге, людей, які будуть втілювати це в життя. Щоби досягти цього, ми постійно працюємо над розширенням напрямів підготовки студентів. Уже сьогодні в KSE навчаються майбутні фахівці із кібербезпеки, урбаністики, штучного інтелекту, економіки бізнесу тощо. У планах – відкриття нових перспективних програм, зокрема, з інженерії”, – сказав Тимофій Милованов.

Під час зустрічі студенти ставили запитання щодо можливості збереження двопартійної підтримки України в Конгресі США, зацікавленості та готовності американських компаній інвестувати в Україну, зокрема, в приватний сектор, критичну інфраструктуру та оборонну промисловість, а також кроків, які має здійснити Україна для збільшення іноземної допомоги та інвестицій після завершення війни. 

Київська школа економіки висловлює глибоку повагу та вдячність шановним гостям за візит та зустріч зі студентами, а також усім причетним за цю можливість.