fbpx

Подкасти KSE зі Снайдером, Талебом та Жижеком – відтепер на MEGOGO

23 Травня 2022

Перший в Україні подкаст зі світовими інтелектуалами #GlobalMinds4Ukraine*, що є спільною ініціативою Київської школи економіки та Ukrainian Global University, відтепер доступний у мобільному додатку MEGOGO**. Наразі у вільному доступі можна прослухати вже більше 10 епізодів з провідними економістами, військово-політичними експертами, істориками та публіцистами. 

Серед них – лекції провідного фахівця з історії України у США Тімоті Снайдера, лауреатки Пулітцерівської премії та авторки відзначених преміями книг про Голодомор та ГУЛАГ Енн Еплбаум, американського психолога та ініціатора Стенфордського тюремного експерименту Філіпа Зімбардо, колишньої старшої директорки з питань Європи та Росії в Раді Нацбезпеки США Фіони Гілл, автора книги про механізми пропаганди Джейсона Стенлі, колишнього директора ЦРУ та командувача Об’єднаними Збройними силами Коаліції в Афганістані Девіда Петреуса, Нобелівського лауреата з економіки Пола Кругмана, автора світового бестселлера «Антикрихкість» Нассіма Ніколаса Талеба та колишнього посла США в Росії Майкла МакФола, що зараз координує The International Working Group on Russian Sanctions (так звана “експертна група Єрмака-МакФола”).

Світові мислителі та науковці об’єдналися заради підтримки українського інтелектуального суверенітету у протидії іншій, не менш важливій, стороні війни з Росією – інформаційній.

«Це унікальний проєкт для людей, які люблять складні питання та глибокі думки. Його особливість прямий доступ до найкращих світових науковців. В Україні є потужний запит на нову та якісну інформацію про те, як влаштована економіка чи політика, але отримати якісну інформацію складно. Соціальні мережі підкидають популярні, але не глибокі думки. Тепер ми можемо стати на крок ближче до сучасних та актуальних ідей», – Тимофій Брік, Ph.D., ректор Університету Київської школи економіки, керівник Центру соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку KSE Institute.

«У турбулентні часи важливо мати те, що допомагатиме встояти на ногах. Вміння вчитися і знаходити корисну інформацію, яка допоможе осмислено діяти, – один із таких інструментів. Дуже важливо, що у нас зʼявляється більше освітнього контенту у аудіоформаті, і що автори обирають для дистрибуції і наш майданчик MEGOGO Audio.

Для мене Global Minds for Ukraine – це насамперед проєкт, який дає змогу почути, як західні дослідники та лідери думок реагують на сучасні виклики та глобальні питання. І зокрема дізнатися, як світ сприймає Україну, а відтак розуміти, як сприймаємо західний світ ми», – зазначає Юлія Білоус, шеф-продюсерка MEGOGO Audio.

Найближчим часом у додатку також буде доступна лекція словенського філософа Славоя Жижека, який входить до ТОП-25 найкращих світових інтелектуалів за версією журналів Prospect Magazine (Велика Британія) і Foreign Policy (США). Його охрестили «Елвісом теорії культури» і «найнебезпечнішим філософом у світі». Анонс лекції за посиланням.

Для того, щоб прослухати лекції, достатньо зайти у розділ додатку «Аудіо» – «Колекція аудіо» – «Подкасти» та перейти до розділу «Новинки подкастів».

Лінк на подкаст: https://megogo.page.link/qagt1Sf7XR2ZAW4k8 

*Проєкт #GlobalMinds4Ukraine створено в рамках ініціативи Ukrainian Global University (UGU) – глобальної мережі, яка об’єднує найкращі світові освітні заклади та має на меті надати до них, а також до нових стипендій та програм постдокторантури доступ українським студентам, стипендіатам, науковцям та викладачам. Вона також підтримує тих, хто бажає навчатися або проводити дослідження за кордоном з подальшою перспективою повернення додому та відбудови України. UGU створено спільно з консорціумом провідних українських освітніх закладів та організацій, зокрема, Київської школи економіки, за підтримки Офісу Президента України. Стенфорд, Гарвард, Єльський університет та інші провідні навчальні заклади вже підтримали ініціативу та виділили конкретні ресурси та програми під стипендії та спільні заходи.

**MEGOGO медіасервіс для перегляду телебачення, кіно, спортивних трансляцій, прослуховування аудіо. У грудні 2019 року компанія запустила новий напрямок — MEGOGO Audio, що пропонує аудіокниги та подкасти. Каталог MEGOGO Audio налічує понад 1 000 аудіокниг та близько 15 000 випусків подкастів, частина яких власного виробництва, а також українські радіостанції. У 2020 році проєкт отримав нагороду Telecom Awards 2020 та став «Рішенням року в області медіа» та запустив майданчик для дистрибуції зовнішніх подкастів. У 2021 році проєкт розпочав виробництво аудіосеріалів. MEGOGO Audio доступний для користувачів додатку MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також в автомобілях із аудіосистемою Apple CarPlay та Android Auto.

MEGOGO Audio разом із Міністерством цифрової трансформації України запустили серію подкастів за мотивами освітніх серіалів із цифрової грамотності, а з ініціативи Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Державним агентством розвитку туризму працюють над створенням аудіогідів для укранських музеїв та інших культурних об’єктів.