fbpx

Міністерство економіки та Київська школа економіки представили цифрову базу інвестиційних проєктів в рамках Ukraine Investment Framework

8 Жовтня 2024

Міністерство економіки України та Київська школа економіки за підтримки Уряду Великої Британії представили портал інвестиційних проєктів в рамках Ukraine Investment Framework, другої складової програми Ukraine Facility Європейського Союзу.

“Ми вже додали на платформу 95 інвестиційних проєктів як українських, так і міжнародних компаній, що працюють в Україні, загальною сумою близько 27 млрд доларів. Вони охоплюють ключові сектори економіки в межах програми Ukraine Facility — агропромисловість, енергетика, транспорт і логістика, зелена металургія та житлобудівництво. Ми сподіваємось, що ця платформа допоможе нам та бізнесу ефективніше впроваджувати інвестиційні проєкти”, — зауважила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

На цифровій платформі представлені інвестиційні проєкти від українських та міжнародних компаній, що охоплюють ключові галузі економіки в рамках програми Ukraine Facility. 

“Ключова мета порталу — зібрати актуальні інвестиційні можливості в Україні та представити їх у зручному вигляді для потенційних інвесторів. Окрім того, ми також надаємо бізнесу детальну інформацію про наявні можливості для фінансування в рамках Ukraine Investment Framework. Так ми зменшуємо відстань між бізнесом та капіталом, що допоможе стимулювати інноваційний розвиток та зростання української економіки”, — зазначив під час презентації порталу заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.

Кожен проєкт, представлений на цифровій платформі, був проаналізований експертами Київської школи економіки у співпраці з провідними консалтинговими компаніями України та представниками профільних асоціацій.

“За допомогою інтерактивної карти, фільтрів та інфографік відвідувачі сайту можуть дослідити географічний та галузевий розподіл проєктів, їх загальний бюджет, необхідне фінансування, стадію реалізації та інші ключові деталі — як за секторами, так і за окремими проєктами”, — розповіла про можливості цифрової бази проєктів Наталія Шаповал, керівниця KSE Institute.

Портал також містить інформацію для підприємців, які прагнуть залучити додаткове фінансування для розвитку. Відвідувачі сайту можуть отримати практичні поради щодо наявних програм підтримки для бізнесу від Уряду, міжнародних фінансових організацій (МФО), українських банків, страхових компаній та країн-партнерів.

Під час наступних етапів реалізації Ukraine Investment Framework очікується розширення доступних інструментів фінансування, що включатимуть також програми фондів прямих інвестицій, інструментів ринку капіталу, державне інвестиційне фінансування та краудфандингові платформи.

Також Київська школа економіки розпочинає розробку програм навчання для українського бізнесу, спрямованих на підвищення спроможності залучати фінансування та реалізовувати інвестиційні проєкти. Мета програм — збільшити “bankability” українських компаній та розширити їх доступ до фінансових ресурсів українського банківського сектору та міжнародних партнерів.

Якщо ви бажаєте отримати додаткову інформацію щодо програми навчання, будь ласка, надсилайте свою контактну інформацію та запитання на електрону пошту: [email protected] 

Надалі Київська школа економіки у співпраці з Міністерством економіки України буде розширювати та оновлювати базу проєктів, а також інформацію про доступні інструменти для розвитку.

Для інвесторів: Якщо ви прагнете отримати додаткову інформацію про проєкти, представлені у цифровій базі, а також прагнете долучитися до фінансування, будь ласка, заповніть заявку за посиланням: https://t.ly/uV9y_ 

Для проєктів: Якщо ви прагнете розмістити або оновити інформацію про свій інвестиційний проєкт на порталі, будь ласка, заповніть заявку за посиланням: https://t.ly/8W3eY 

Цифрова платформа інвестиційних проєктів була розроблена у рамках проєкту Good Governance Fund «Економічний хаб: Зміцнення макроекономічної стабільності через ефективне управління державними фінансами», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії. Імплементатори проєкту — Abt Global та Київська школа економіки.