fbpx

Київська школа економіки першою з українських університетів отримала доступ до курсів Coursera для своїх студентів

13 грудня 2021

Київська школа економіки (KSE) першою з українських університетів приєдналася до Coursera for Campus. Студенти та викладачі Київської школи економіки отримали безкоштовний доступ до понад 5 тисяч курсів предметів з різних спеціальностей від топових університетів і компаній світу.

«Для нас велика честь співпрацювати із Київською школою економіки над інтеграцією Coursera for Campus у свої навчальні програми англійською мовою та дати українським студентам можливість отримати необхідні професійні навички, – наголосив віце-президент Coursera по регіону EMEA (Європа, Близький Схід та Африка) Ентоні Таттерсолл. – Сьогодні ми розпочинаємо нашу довгострокову співпрацю із KSE для того, аби створити нове покоління талантів та розкрити весь потенціал української економіки».

Як зазначив віцепрезидент з бакалаврських програм Київської школи економіки Єгор Стадний, доступ до Coursera for Campus посилить навчальні програми та освітні траєкторії Університету Київської школи економіки: «Ми завжди ретельно підбираємо контент для своїх навчальних програм, способи та технології навчання. Для нас вже давно не стоїть питання: оффлайн або онлайн. Секрет успіху – у вдалій формулі поєднання. Оффлайн для нас є великою цінністю. Але онлайн навчання нам потрібне тоді, коли воно найкращої якості та відповідає нашим потребам. Необмежений доступ до курсів та цілих спеціалізацій від топових університетів світу на Coursera якісно збагатить наші програми. Наші студенти зможуть безоплатно обирати такі курси на Coursera в якості своїх вибіркових дисциплін та отримувати відповідні сертифікати, які зараз дуже цінуються роботодавцями».

Київська школа економіки запропонує доступ до курсів Coursera студентам, які навчаються за програмами бакалаврата та магістратури, а також студентам короткострокових програм. Студенти отримають доступ до курсів у популярних напрямках, зокрема: наука про дані (What is Data Science) від IBM (International Business Machines Corporation), штучний інтелект (AI for Everyone) від DeepLearning.AI, Креативне мислення: методи та інструменти для успіху від Імперського коледжу Лондона. Студенти отримають переваги від онлайн, мобільного та практичного навчання світового класу, а також відповідні сертифікати після проходження курсів.

Частково доступ до курсів від Coursera викладачі та студенти Київської школи економіки матимуть з березня наступного року. У більшість навчальних програм KSE ці курси будуть інтегровані вже з вересня – з початку наступного навчального року.

Про Coursera:

Coursera була запущена в 2012 році двома професорами комп’ютерних наук зі Стенфордського університету, Ендрю Нг і Дафною Коллер, з метою забезпечити універсальний доступ до навчання світового класу. Зараз це одна з найбільших навчальних онлайн-платформ у світі. Станом на 30 вересня 2021 року тут зареєстровано 92 мільйона користувачів платформи. Coursera співпрацює з понад 250 провідними університетськими та галузевими партнерами, щоб запропонувати широкий каталог контенту та сертифікатів, включно із курсами, спеціалізаціями, професійними сертифікатами, керованими проектами, а також ступенями бакалавра та магістра. Установи по всьому світу використовують Coursera для підвищення кваліфікації своїх співробітників, громадян і студентів у таких галузях, як наука про дані, технології та бізнес. Coursera стала B Corp у лютому 2021 року.