fbpx

Багаторічна співпраця Світового банку та KSE: Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде відвідала Київську школу економіки

27 Березня 2023

“Київська школа економіки фактично була заснована за допомогою Світового банку*, – зазначив Тимофій Милованов, президент KSE. – Ми вдячні Світовому банку за фінансування науки та економічної освіти в Україні”. 

Від самого початку заснування KSE Світовий банк підтримує Школу, її цінності, а головне – студентів та викладачів KSE. Цього разу Київська школа економіки має честь приймати панельну дискусію за ініціативи Світового банку. 23 березня керівники Світового банку презентували в KSE для студентів останній звіт RDNA, в обговоренні якого взяли участь: 

• Анна Б’єрде, Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії; 

• Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки; 

• Роман Качур, заступник виконавчого директора, Група Світового банку; 

• Аруп Банерджі, регіональний директор у справах країн Східної Європи, Група Світового банку, як модератор.

Віце-президент Світового банку Анна Б’єрде виступила перед студентами KSE та інших провідних українських університетів з лекцією про вплив російського вторгнення на економіку України. Також Анна Б’єрде представила деталі останнього звіту Світового банку “Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення” та підкреслила значну роботу з KSE у цій сфері. 

“Для впровадження рекомендацій RDNA дуже важливо, щоб ми всі працювали разом. І я думаю, що було б також чудово мати постійну підтримку з боку KSE”, – сказала вона. “Ви почали багато працювати в цьому напрямі, і це додає довіри, коли кілька сторін оприлюднюють свій аналіз, навіть якщо цифри не є ідентичними. Це створює простір для дебатів, діалогу і дуже допомагає нам”.

Розмова з Анною Б’єрде надихнула студентів політології, міжнародних відносин та публічної політики поділитися своїми мріями та ідеями щодо відновлення України завдяки допомозі Світового банку. Сесія запитань та відповідей також охопила теми про майбутнє України – виклики післявоєнного відновлення, роль людського капіталу та потенціал економічного зростання країни.

KSE високо цінує, що підготовка менеджерів для відновлення України, яких потрібно десятки тисяч, є пріоритетом для Світового банку. І ми сподіваємося, що спільна цінність – розвиток людського капіталу, освіти та науки в Україні – зможе посилити взаємодію між KSE та Світовим банком.

*Київську школу економіки, колишній EERC, заснували у 1994-1995 роках наступна група осіб: Вільям Бадер (Фонд Євразія), Борис Плесковіч (Cвітовий банк), Андерс Аслунд, Джордж Сорос та Джон Фокс (Open Society Foundation). 

Ознайомитися з останнім дослідженням KSE Institute щодо збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення Росії, можна за посиланням

Переглянути деталі останнього звіту Світового банку “Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення” також за посиланням.