fbpx

Закриття програми Лідерство у публічних фінансах у KSE

Закриття програми Лідерство у публічних фінансах у KSE

28 Липня, 2016


7 червня у KSE відбулось закриття програми Лідерство у публічних фінансах, спільної ініціативи Київської школи економіки, проекту Підтримка реформи управління державними фінансами GIZ та Міністерства фінансів України.

Програма стала унікальною освітньою платформою, що об’єднала урядовців та провідних фахівців з міжнародних організацій, які займаються реформами у галузі управління державними фінансами, представників громадянського суспільства, а також професорів та викладачів з-за кордону.

Програма Лідерство у публічних фінансах сприяла вирішенню одного з ключових аспектів реалізації успішних реформ: розвиток людського потенціалу та формування мережі кваліфікованих фахівців. До участі у програмі було запрошено представників державної сфери, організацій громадянського суспільства та бізнесу. Було отримано 202 заявки на участь. Окрім заповнення заявки, потенційні учасники проходили тестування та оцінювання від HR-партнерів Київської Школи Економіки. Учасники пройшли комплексну програму з наступних аспектів:

  • Управління державними фінансами
  • Ефективне управління та політикотворення
  • Лідерство та розвиток особистості

В рамках програми 26 учасників розвинули свої лідерські навички та знання у сфері управління державними фінансами. Володіння провідними міжнародними практиками фінансового управління дозволяє їм розробляти та здійснювати успішні реформи в галузі управління державними фінансами в Україні, а також використовувати ці знання і навички у щоденній роботі.

Із учасниками працювали:

  • професори Київської школи економіки та запрошені викладачі: Олена Бєсєдіна, Артем Вдовиченко, Анна Власова, Сергій Гвоздьов, Євген Глібовицький, Михайло Колісник, Тимофій Милованов, Віктор Пинзеник, Сергій Потапов, Андрій Скрипник, Олена Сергеєва
  • міжнародні експерти: Іван Міклош, Юрай Ренко, Хьорст Ціммерманн, Дітер Шіманке

Під час програми також відбулась серія зустрічей із предствникамми Міністерства фінансів України, Адміністрації президента, Національного банку, уряду та громадських організацій. Ми дякуємо нашим гостям Олександр Данилюк, Тарас Качка, Роман Качур, Володимир Котенко, Роман Кульчинський, Оксана Маркарова, Ігор Мітюков, Оксана Нечипоренко, Вікторія Пташник, Владислав Рашкован, Олександр Слобожан, Володимир Федорін, Євген Червяченко, Наталія Шаповал, Дмитро Шимків за корисні та корисні та змістовні зустрічі.

Під час церемонії закриття програми з успішним опануванням курсу учасників привітали Олександр Данилюк, Міністр фінансів України, Сергій Марченко, заступник Міністра фінансів, академічний директор програми Лідерство у публічних фінансах, Даніела Бергельт, Начальник відділу співробітництва посольства Німеччини в Україні, Юлія Тичківська, Віце-президент, Менеджмент-освіта KSE та викладачі KSE.

«У суспільстві існує запит на нове покоління професіоналів, які здатні бути лідерами, які мають нову систему цінностей, знайомі з найкращими практиками управління державними фінансами та готові їх застосовувати. Саме ви маєте стати рушійною силою позитивних змін в Україні, що дадуть поштовх до економічного зростання. Сьогодні дуже важливий день. Україна отримала команду лідерів», – звернувся до випускників програми Міністр фінансів Олександр Данилюк.

Заступник Міністра фінансів, академічний директор програми Сергій Марченко відзначив, що в Україні відбувається комплексна реформа фінансового сектору, тому з’явилася нагальна потреба у новому поколінні кваліфікованих професійних реформаторів. Саме це стало поштовхом до створення вперше такої програми в Україні. «Однією з найбільших цінностей цієї програми є учасники, які успішно пройшли відбір та які мають правильне розуміння державних фінансів та втілюють необхідні зміни. Впевнений, що коло учасників цієї програми з часом значно розшириться, а цей проект стане невід’ємною складовою підготовки майбутніх реформаторів. Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити подальше оздоровлення системи публічних фінансів», – зазначив Сергій Марченко.

На церемонії закриття програми Даніела Бергельт, Начальник відділу співробітництва посольства Німеччини в Україні зазначила: “Немає реформ без агентів змін. І коли йдеться про публічні фінанси – саме Ви втілюєте необхідні кроки. Результатом реформ публічних фінансів має стати прозорість та ефективність. Ми шануємо вашу відкритість та прагнення отримати глибоке розуміння стану речей та необхідних змін, а також вашу готовність заохочувати, підтримувати і здійснювати стійкі зміни, які сприяють економічному зростанню”.

З вітальним словом звернулась Юлія Тичківська, Віце-президент, Менеджмент-освіта KSE: “Критичним фактором є студенти програми, те як ви підходите до навчання, ваш досвід та відкритість до нових ідей. Ми дуже вдячні, що ви були надзвичайно залучені. Якби ви не були такими відкритими та проактивними, ця програма не стала б настільки успішною. І я дуже вдячна вам за це. Ми дякуємо викладачам, гостям програми за готовність ділитись знаннями та за підтримку проекту. І ми щиро дякуємо GIZ за те, що цей проект став реальністю та усі корисні ініціативи, які Ваша команда втілює в Україні”

Вітаємо із успішним проходженням програми Лідерство у публічних фінансах: Олег Білоусов, Юрій Бугай, Олександр Вальчишен, Михайло Відякін, Юрій Гайдай, Олена Герус, Христина Голинська, Маркіян Желяк, Андрій Кеч, Андрій Кириченко, Юлія Ковальова, Володимир Козленко, Оксана Колтик, Віктор Мазярчук, Дарія Марчак, Вадим Миронюк, Олег Новаковський, Михайло Поляков, Олена Прімєрова, Наталія Слиш, Олександр Стародубцев, Вікторія Страхова, Віктор Таран, Юрій Тустановський, Олександр Чубуков, Олександр Юзюк, Павло Яворський.

Вікторія Страхова, випускниця програми зазначила:

“Ми завдячуємо Сергію Марченко, ідейному натхненнику цієї програми. Ми дякуємо Київській школі економіки, яка надали можливість навчатись у кращих викладачів, які не лише надали розуміння багатьох речей, а й допомогли розкрити наш потенціал.

Ми висловлюємо подяку GIZ, які не лише зробили цю програму можливою, а й наблизили нас до Європи. Разом до втілення позитивних змін та перемог!”

Більше інформації про програму Лідерство у публічних фінансах: http://www.lpf.kse.org.ua/

Більше фото та вражень з Церемонії закриття: https://goo.gl/kML7fJ

Довідка

Київська Школа Економіки (KSE)

заснована у 1996 році Консорціумом економічних досліджень та освіти (EERC), – це навчальний заклад світового рівня з відмінною репутацією як в Україні, так і за кордоном. KSE входить до числа найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, готуючи майбутнє покоління економістів та менеджерів світового рівня. Таким чином, діяльність KSE сприяє розвитку сфер економіки, бізнесу, а також економічної політики в Україні та сусідніх державах. KSE провадить свою освітню діяльність за підтримки Уряду Швеції.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) – є федеральною установою, яка підтримує Уряд Німеччини у досягненні визначених ним цілей у сфері міжнародного співробітництва задля сталого розвитку. До пріоритетних напрямків належать сфери Good Governace, сталого економічного розвитку та енергоефективності. В рамках цього партнерства GIZ реалізовує проект «Підтримка реформи управління державними фінансами», який підтримує Україну в імплементації довгострокової державної Стратегії сталого розвитку «Україна-2020″, Програми дій Уряду та Коаліційної Угоди Верховної Ради України, а також надає допомогу у виконанні міжнародних зобов’язань по відношення до Міжнародного валютного фонду, Світового банку та в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.