fbpx

12 Лицарів честі успішно пройшли навчання у KSE в рамках програми розвитку керівників Національної поліції України

12 Лицарів честі успішно пройшли навчання у KSE в рамках програми розвитку керівників Національної поліції України

1 Березня, 2016

29 лютого у Київській школі економіки відбувся випуск першого набору програми розвитку керівників Національної поліції України в рамках проекту “Лицарі честі”.

 

Із успішним проходження програми учасників привітали Хатія Деканоїдзе, голова Національної поліції України, та Юлія Тичківська, віце-президент, менеджмент-освіта KSE.

Настановами також поділилились Гері Корднер, старший радник програми ICITAP, Михайло Колісник та Сергій Гвоздьов, професори KSE.

 

«Неможливо відмовлятись від тієї задачі, яка в нас є. Якщо не допомогти нашій країні розвиватись, нічого не відбудеться. Якщо кожна людина не зрозуміє, що вона зробила для своєї країни, то змін не буде. Кожен день, коли ви прокидаєтесь, ви повинні думати про це. Реформи не відбудуться, якщо кожен з вас не буде розуміти, куди ми рухаємось та докладати відповідних зусиль», – зазначила Хатія Деканоїдзе, голова Національної поліції України.

 

“У поліцейського має бути 4 чесноти:  

  • Мудрість, яка включає професійні знання.
  • Хоробрість, як фізична, так і моральна, вона має бути навіть тоді, коли це не популярно.
  • Самоконтроль. Коли навколо вас хаос, ви повинні зберігати спокій.
  • Справедливість. Її потребують не багаті і впливові люди, найбільше її очікують від нас звичайні люди.

Це складні чесноти, але від вас будуть очікувати, щоб ви були взірцем, і ми будемо слідувати за вами”, Гері Корднер, старший радник програми ІСІТАР, колишній начальник поліції в штаті Меріленд, викладач програми «Лицарі честі».

 

“У вас сьогодні точка біфуркації. Далі може бути два варіанти: перший – ви увійдете в історію, другий – те, що зараз не зробити ви, доведеться повторно пережити вашим дітям”, – зазначив Михайло Колісник, професор KSE, викладач програми «Лицарі честі».

 

Протягом лютого учасники пройшли інтенсивну програму, спрямовану на підготовку лідерів і професіоналів, здатних посісти керівні посади в територіальних органах Національної поліції України.

 

Навчальну програму було розроблено провідними викладачами Київської школі економіки спільно з представниками проекту ICITAP.

 

Програма складалась з трьох ключових блоків:

 

  • лідерство і менеджмент
  • персональний розвиток
  • стратегія та ефективніть правоохоронної діяльності

 

В рамках програми учасники працювали над фінальним проектом “100 днів на посаді  керівника Національної поліції області”.  Кожен з учасників представив аналіз ситуації та бачення першочергових завдань до здійснення у різних регіонах України.

 

Із учасниками працювали:

 

  • професори та запрошені викладачі Київської школи економіки Анна Власова, Сергій Гвоздьов, Михайло Колісник, Євген Глібовицький, Віктор Пинзеник, Роман Зінченко
  • тренери Національної поліції України та патрульної поліції Інесса Пустовалова, Кирилло Недря, Сергій Іванов, Антон Моргуненко, Яна Салахова, Людмила Лук’янчук, Олександр Кузьменко
  • міжнародні експерти, радники програми ICITAP Гері Корднер та Джон Монтаніо

 

Під час програми відбулось 12 надихаючих зустрічей учасників програми Лицарі честі із громадськими активістами, представниками Європейської консультативної місії, досвідченими поліцейськими.

 

Дякуємо голові місії Кястутіс Ланчінскас, керівнику аппарату Андерсу Ландену та стратегічним радникам: Наталія Шустер, Гай Рук, Тімоті Шілстон, Ендрю Меллор, Баріс Анкгук.

 

Висловлюємо подяку гостям програми “Лицарі честі” Оксані Семенюк, Олександру Положинському, Мустафі Найєму, Роману Зінчеко, Олександру Томіліну та команді Reprezent.

 

Партнери проекту:

 

 

Національна поліція України

 

 

 

 

 

 

 

Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs, INL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

International Criminal Investigative Training Assistance Program, ICITAP

 

 

 

 

 

 

 

United States Department of Justice, US DOJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Консультативна місія ЄС