fbpx

Іван Костов, екс-Прем'єр-Міністр Болгарії відвідав KSE в рамках #UkraineReforms

Іван Костов, екс-Прем’єр-Міністр Болгарії відвідав KSE в рамках #UkraineReforms

15 Жовтня, 2015

12-14 жовтня Київська Школа Економіки мала честь приймати візит екс-Прем’єр-Міністра Болгарії Івана Костова разом з Реанімаціним Пакетом Реформ та Сильніші Разом у рамках проекту #UkraineReforms Центру Європейських Студій ім.Вілфреда Мартенса.

Пан Костов виступив з лекцією в KSE та взяв участь у дискусії-обговоренні подактової реформи в Україні з заступником Бізнес-омбудсмена Ярославом Грегірчаком, експертом Реанімаційного Пакету Реформ та CASE Ukraine Володимиром Дубровським та професором з бізнесу Київської Школи Економіки Михайлом Колісником. “Для того, щоб пройшли реформи, потрібні ті, хто візьме за це відповідальність. Якщо такі не знайдуться, то не буде реформ або реформи будуть йти повільно. Політики схильні відкладати реформи,” – наголосив Іван Костов.

Переглянути повний запис лекції можливо тут.

Під час візиту пан Костов також прийняв участь в дискусії з радником начальника Генштабу ЗСУ Русланом Кавацюком та керівником аналітичного агенства Da Vinci Group Анатолієм Бароніним в Українському Кризовому Медіа-Центрі, на якій було презентовано репорт по гібридній війні Росії проти України Болгарського Центру Аналізу та Управління політичними та економічними ризиками, який очолює Іван Костов.

Повний запис дискусії пропонуємо вам переглянути тут.

За участі екс-Прем’єра Болгарії також відбулася дискусія з експертами Реанімаційного Пакету Реформ, щодо монетарної політики та зовнішнього боргу України. Пан Костов порадив змінити податкову систему в Україні для того, щоб доходи бюджету від податків не перевищували 39-40%. Для цього він рекоменував зменшити субсидії та замінити частину з них соціальною допомогою для бідних. Під час його прем’єрства в Болгарії було запроваджено валютну раду, що призвело до значного зниження рівня інфляції. Однак, вводити валютну раду в Україні він не рекомендує. “Валютна рада – це конструкція, яка може витримати не більше 15-20 років, тобто за цей час національна валюта має перейти до Євро, наприклад. Я маю сумніви, що Україна, зможе перейти до Євро за 20 років, то вам не варто експериментувати з валютною радою,” – зазначив пан Костов.

Більше фото можливо переглянути тут