fbpx

У KSE відбулися відкриті консультації з ринком щодо закупівель у цивільному будівництві

23 травня 2023

19 травня відбулася подія “Відкриті консультації з ринком щодо закупівель у цивільному будівництві”, організована Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України спільно з Kyiv School of Economics та Радою бізнес-омбудсмена

Наразі перед Агентством стоїть важливе завдання – відновити якнайшвидше інфраструктуру, зокрема цивільну, яка надзвичайно постраждала від повномасштабного вторгнення росії. Тому запровадження практики проведення консультацій з ринком є важливим кроком до ефективних закупівель та вчасної реалізації проєктів з відбудови цивільних об’єктів.

 У події онлайн та офлайн взяли участь майже 100 осіб – представників будівельних компаній з досвідом будівництва, реконструкції та капітальних ремонтів цивільних об’єктів, представників замовників, державних і недержавних інституцій.

Спікерами заходу виступили Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, Перший заступник Голови Агентства відновлення Андрій Івко та керівник проєкту розвитку системи закупівель Агентства Олександр Наход.

Модерувала подію Лілія Лахтіонова, Директорка напрямку аналізу та дослідження політики публічних закупівель Центру вдосконалення закупівель KSE, яка на початку заходу зазначила, що зустрічатися з бізнесом перед початком тендеру дуже важливо, щоб почути їх ідеї, побачити потенційні можливості і домовитися про найкращі способи взаємодії. 

Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм наголосив, що зараз найбільш важливо не звузити ринок, а зробити так, щоб максимальна кількість кваліфікованих компаній, які можуть надати результат, були залучені у відновлення.

Разом з тим, перший заступник голови Андрій Івко додав, що для Агентства відновлення важливо забезпечити не лише прозорість та максимально ефективно використовувати кошти, а також максимально якісно і швидко виконувати роботи.

Раду бізнес-омбудсмена представляли інспекторки Марина Павленчик та Олена Чорна, які окреслили «вузькі місця», що можуть створити ризики при взаємодії держави і бізнесу в процесі реалізації проектів відновлення. Саме тому першочерговим завданням Ради бізнес-омбудсмена в рамках Меморандуму з Агентством – сприяти встановленню конструктивних та доброчесних відносин для уникнення ризиків недобросовісної поведінки з обох боків.

Під час основної частини заходу Олександр Наход представив до обговорення пропозиції щодо уніфікованих підходів до проведення процедур закупівель, проєкти кваліфікаційних критеріїв та вимоги до потенційних підрядних організацій, ключові умови договорів та канали зворотного зв’язку для учасників ринку. 

Учасники заходу брали активну участь в обговоренні, ставили питання, коментували та висловлювали своє бачення. Наприкінці заходу домовилися про наступні кроки,оскільки лише разом ми зможемо забезпечити відновлення нашої інфраструктури на вищому рівні.

Дякуємо усім спікерам та учасникам за активну участь!