fbpx

KSE Alumni Club: Закрита лекція «Ефект володіння» та інші концепції поведінкової економіки»

Опис

24 жовтня о 19:00 запрошуємо на закриту лекцію Володимира Вахітова «Ефект володіння» та інші концепції поведінкової економіки» та нетворкінг зі спільнотою випускників Київської школи економіки.

Впродовж життя ми змушені постійно робити вибір: куди піти вчитися, де повечеряти, якого кольору купити светр, чи купувати цінні папери. Раніше вважалося, що людина приймає рішення раціонально. Але емпіричні досліди показали, що це не так, і вчені навіть навчилися передбачати нераціональний вибір. Розуміння принципів людської поведінки дозволяє більш ефективно будувати бізнес, кар’єру та особисті стосунки.

Поговоримо про психологічні особливості людського сприйняття, раціоналізацію свого вибору, когнітивні упередження та наукові здобутки Річарда Талера, який цього року отримав Нобелівську премію за те, що відкрив явище, яке називають «ефектом володіння» для економістів. 

Один з прикладів застосування цієї концепції – сучасні магазини електроніки. Людина зовсім по-іншому ставиться до предметів, які вона вже отримала (потримала в руках, купила, отримала в подарунок), ніж до «абстрактних» товарів на полицях. Саме тому продавці дозволяють «випробувати» товар прямо в залі.

Коли: 24 жовтня, 19:00 

Щоб взяти участь, будь ласка, зареєструйтеся:

 

Реєстрація

Участь за умови підтвердження реєстрації. Якщо ви відвідували лекції Володимира Вахітова з поведінкової економіки, більшість концепцій цієї лекції будуть для вас знайомі. 

З будь-яких питань звертайтесь до Ксенії Алеканкіної, спеціаліста з комунікацій Київської школи економіки, за телефоном (093) 490 19 61 або електронною адресою [email protected]