fbpx

Публічний захід “Більше ніж прозорість: економічний та інноваційний потенціал відкритих даних”

Description

Останнє дослідження Інституту Відкритих Даних (Open Data Institute (ODI) в Лондоні виявило економічну цінність відкритих даних в державному секторі на рівні 0,5% ВВП за рахунок зниження бар’єрів транзакцій, підвищення якості послуг, а також збільшення економічної діяльності. Однак до повного розуміння економічної цінності відкритих даних лежить довгий шлях дослідження та аналізу, включаючи дані з приватного і неурядового секторів, а також бізнес-моделей відкритих даних.

Запрошуємо на презентацію результатів останніх досліджень економічної доцільності відкритих даних на публічній лекції “Більше ніж прозорість: економічний та іноваційний потенціал відкритих даних” 21 березня.

На лекції та протягом серії запитань та відповідей, Емма Трасуелл, Керівник проектів і стратегії, і Фіона Сміт, Міжнародний менеджер з розвитку, розкажуть про власний досвід  співпраці з урядами та іноваційними центрами   таких різних країнах, як, наприклад, Мексика, Малайзія Танзанія. Представники ОDI також поділяться даними  про нові бізнес-моделі відкритих даних, що лише з’являються, та про те, як створити приватно-державні партнерства з метою активізації використання даних. Після презентації відбудеться сесія запитань та відповідей та дискусія з командою з ODI. Модератором події буде Наталія Шаповал, Віце-президент з економіко-політичних досліджень Київської школи економіки. 

Зареєструватися!

Дата: 21 березня, 18:00

Місце проведення: Київська школа економіки, вул. Дмитрівська, 92-94

Синхронний переклад буде можливий під час заходу

                                                    

Про Open Data Institute

 

Open Data Institute (ODI) є незалежною некомерційною організацією, яку у 2012 році заснували сер Тім Бернерс-Лі та сер Найджел Шадболт. Зі свого головного офісу в Лондоні та через глобальну мережу стартапів та членів організації, ODI популяризує більш якісне використання даних за допомогою навчання, наукових досліджень та стратегічних консультацій для приватного і державного секторів.

 

ODI фокусується на консультуванні комерційних організацій, урядів та світових інституцій, а також допомагає громадським технологічним компаніям у роботі з посилення прав та можливостей спільноти та громадянського суспільства. 

 

Про спікерів

 

Емма Трасуелл – Керівник проектів і стратегії, де вона консультує уряди по всьому світі про те, як відкриті дані можуть сприяти впровадженню інновацій та впливу на політику. Емма ініціювала проект громадсько-приватного партнерства між Управлінням МЗС Великобританії (FCO) та урядом Мексики спрямований на підтримку  стартапів на основі відкритих даних  в Мексиці. До приходу в ODI, Емма працювала в Австралійському Департаменті Прем’єр-Міністра і Кабінету, де вона працювала радником для трьох Прем’єр-Міністрів і чотирьох адміністрацій. Її досвід в уряді включає в себе роботу з реформи державної служби в Австралії, ведення переговорів щодо політики з міжнародними урядами для прийняття саміту G20 в Австралії 

 

Фіона Сміт – відповідає за розробку програм, проведення досліджень і формування політики ODI у роботі з підтримки відкритих даних в цілях розвитку. Вона написала серію науково-дослідних робіт для ODI в галузі сталого розвитку, управління змінами та керівництва державного сектора, інноваційних завдань і відкритих даних в сільському господарстві. Фіона репрезентує ODI в кількох міжнародних ініціативах, в тому числі GODAN (Global Open Data for Agriculture and Nutrition initiative), Open Data Charter Group, the Open Data for Development Network (OD4D), та консультаційну раду для Open Data Barometer. Під час роботи в ODI вона проводила консультації з відкритої політики і стратегії даних для урядів, в тому числі урядів Танзанії, Македонії та Руанди.

 

Цей захід організовано Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки проекту USAID/UKAID та Фонду Євразія “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”.