fbpx

“Енергетична демократія проти енергетичної диктатури” – коференція в Київській Школі Економіки

Description

Greencubator, Асоціація Енергоефективні Міста України та Реанімаційний Пакет реформ за сприяння представництва Фонду Конрада Аденауера запрошують на конференцію “Енергетична демократія проти енергетичної диктатури”, котра відбудеться 9 грудня в Києві.

Питання енергетичної безпеки, виходу із енергетичної кризи на сьогодні є одним із найбільших викликів для України. Проте, загрозлива ситуація в енергетиці створена не стільки зовнішнім тиском, скільки цілковитою монополізованістю та зарегульованістю енергетичної галузі. Енергетичних ринків (а не їх симуляцій) практично не існує, для нових гравців створено штучні бар’єри для входу, а держава обмежує ініціативи багатьох громад, спрямовані на оздоровлення енергетичного сектору. “Природні монополії”, котрі розрослись до неприродних розмірів ракових пухлин та монополія чиновників на прийняття рішень породжують корупцію та унеможливлюють підняття рівня енергоефективності.

Все це — частини системи, котра називається енергетичною диктатурою. Внутрішньою енергетичною диктатурою. І така система просто не може створити ситуацію енергетичної безпеки, не може забезпечити енергонезалежність. Це можна зробити лише за умови енергетичної демократії за якої місцеві громади, бізнеси, самоорганізовані групи можуть брати участь в створенні нової, ефективної енергетики, котра рухає країну вперед, а не тягне до дефолту.

Про те, як перейти від енергетичної диктатури до енергетичної демократії, які політики для цього потрібно запровадити державі та що необхідно робити громадам, громадянам та бізнесу і будуть спілкуватись учасники конференції.

Програма заходу включатиме 4 тематичні сесії:

  • Енергетична демократія для громад
  • Енергетична демократія для бізнесу
  • Самоорганізовані спільноти та енергетика
  • Інновації для енергетичної демократії

До участі в конференції запрошено представників місцевих громад, органів центральної виконавчої влади, державних агенцій, регуляторів, компаній, що працюють у енергетичному секторі.

Організаційні деталі

Для участі в конференції обов’язковою є попередня реєстрація та подальше підтвердження від команди організаторів. Форма попередньої реєстрації знаходиться за посиланням.

Дата та час: 9 грудня

Місце: Kyiv School of Economics (вул. Івана Мазепи, 1).