fbpx

«Нагальність та пріоритети реформ в Україні» - дискусія в рамках VoxUkraine Club

Description

VoxUkraine в партнерстві з Київською Школою Економіки організовує закриту дискусію за участі лауреата Нобелівської премії 2007р., Роджера Майерсона.  Обговорення на тему  «Нагальність та пріоритети  реформ в Україні» відбудеться 9 вересня в рамках серії заходів VoxUkraine Club.

За підсумками обговорення організатори підготують Відкритий лист до Президента  та Уряду з консолідованою позицією учасників дискусії. До переліку запрошених входять представники VoxUkraine, Київської Школи Економіки, бізнес-асоціацій (ACC, EBA), груп громадянського суспільства (Нова Країна, РПР, інші), молодих політичних партій (ДемАльянс, Сила Людей, Воля, інші), міжнародних організацій (Світовий Банк, МВФ, інші), батальйонів, груп, що працюють при Уряді, окремі експери (такі як, кандидати в Національну Раду Реформ) та науковці.

Додаткова інформація

Роджер Майерсон  – американський економіст, разом з Leonid Hurwicz та Eric Maskin отримав Пре́мію Шве́дського центра́льного ба́нку з економі́чних нау́к па́м’яті Альфре́да Но́беля за “створення основ теорії дизайну механізм ». Зараз він є заслуженим професором з економіки в Університеті Чикаго.

24 лютого Роджер Майерсон написав у своєму блозі статтю «Щодо децентралізації в Україні» про важливість політичної децентралізації в Україні. Заклик до обговорення політичної децентралізації в Україні, який підготували Роджер Майерсон, Юрій Городніченко(UC Berkeley) та Тимофій милованов (University of Pittsburgh)/ підписали понад 100 економістів, політологів та юристів з України, Росії, США і Канаді та Європи. З того часу учасники ініціативи написали багато статей, відкритих листів, провели ряд подій,  лекцій та інтерв’ю в різних точках світу. Статті були опубліковані в KyivPost (Myerson and Mylovanov), New York Times (Gehlbach, Myerson, and Mylovanov),  Washington Post Monkey Cage (Timothy Frye), TheWorldPost at Huffington Post (Myerson ), а також українських виданнях (Справа, Дзеркало тижня, Ліга та ін.) Роджер Майерсон активно підтримує VoxUkraine.

VoxUkraine – це ініціатива, створена групою міжнародних та вітчизняних економістів, присвячена реформам та економічному розвитку України. Цілями VoxUkraine є поширення науково – обґрунтованого аналізу та коментарів щодо економічних та суспільно-політичних подій в Україні, підвищення рівня дискусії та формулювання системного підходу до реформ, а також інтеграція України в світову мережу економістів та діячів, відповідальних за економічну політику. До Дорадчої Ради VoxUkraine входять провідні міжнародні економісти, такі як Роджер Майерсон (Лауреат Нобелівської премії з економіки 2007 р.), Ерік Бєрглоф, Жерар Роланд, Ян Свейнар та інші. Редакційна колегія складається з лідерів рейтингу Forbes Top Economic Thinkers (Юрій Городниченко # 1, Тимофій Милованов # 2, Олександр Талавера # 9, Володимир Білоткач # 10) та провідних українських економістів (Олена Білан, # 2 в рейтингу економічних аналітиків Thomson Reuters Extel, Дмитро Сологуб, Вероніка Мовчан та Дмитро Боярчук). Одним з напрямків діяльності VoxUkraine є блог , який швидко стає площадкою для обміну думками щодо економічних подій в Україні та ресурсом для незалежних українських та міжнародних ЗМІ (The New York Times, Washington Post, CBS, Дзеркало тижня, liga.net, forbes.ua, Новое время). VoxUkraine також приймає активну участь у громадському житті країни та слугує механізмом об’єднання українських талантів.