fbpx

Стартувала модульна програма з економіки для журналістів

Description

35 талановитих та мотивованих журналістів сьогодні почали навчання на першій освітній програмі «Економіка, ринки та аналіз даних» Центру удосконалення економічної журналістики при Київській школі економіки. 

Привітали студентів

  • В.о голови регіону СНД та Центрально-Східної Європи компанії Visa, Дмитро Крепак, який підкреслив вагому роль журналістів та їх матеріалів у недопущенні економічного популізму та прийнятті суспільно-значущих рішень.
  • Головний редактор VoxUkraine, Борис Давиденко, закликав до саморозвитку та пошуку нових можливостей у складні, проте водночас багатообіцяючі часи для журналістики. Часи, коли за годину можна отримати більше інформації, аніж 50 років тому за тиждень. Потрібно лише навчитися правильно використовувати цю інформацію.
  • Журналістка The Wall Street Journal, переможниця конкурсу “Data Journalism Awards” Ярина Серкез привітала колег і зазначила, що у США журналістика даних, якій навчатимуть на курсі, є елітним класом журналістики. Адже репортерства вже недостатньо для успіху – потрібно аналізувати та пояснювати факти на прикладах. Журналістика даних – складна, потребує зусиль і постійної роботи над собою задля нових вартісних знань.

Саме такі знання і отримують слухачі курсу «Економіка, ринки та аналіз даних». Центр удосконалення економічної журналістики заснований Київською школою економіки, компаніями ICU і Visa та аналітичною платформою VoxUkraine.

Наша місія — позитивний вплив на економічне зростання та бізнес-середовище в Україні через підтримку якісних економічних рішень та підвищення рівня економічної дискусії в медіа. 

#журналісти_впливають #ceej

Більше інформації