fbpx

Потреба непотрібних знань. Як «суха теорія» створює інновації - 10 листопада

Description

З точки зору студента, чиста наука непотрібна, бо вона немає практичного застосування. Роботодавці вимагають практичних навичок, а вивчення теорем і формул ніяк не допомагає їх здобути. З точки зору бізнесу, чиста наука непотрібна, бо вона не приносить чистий прибуток. З точки зору держави, чиста наука непотрібна, бо вона дуже дорого обходиться, а користь від неї не така очевидна, як скажімо, від купівлі обладнання для лікарень. І все ж інвестиції в дослідження у світі сягнули 1,7 трильйона доларів.

Чому без теоретичних досліджень неможливі інновації? Чому знання фундаментальних наук необхідні для успішної кар’єри в будь-якій сфері, не тільки академічній?

Київська школа економіки запрошує на дискусію про те, як люди, захоплені науковими дослідженнями впливають на життя кожного з нас, і про те, як і коли вам можуть знадобитися вивчені ще в школі теореми та формули.

Учасники дискусії:

  • Юрій Городніченко, професор Університету Каліфорнії Берклі, був визнаний №1 молодим економістом у світі
  • Тимофій Милованов, почесний президент Київської школи економіки, професор Університету Піттсбургу, заступник голови Ради Національного банку України
  • Інна Совсун, віце-президентка Київської школи економіки, перша заступниця Міністра освіти і науки у 2014-2016 рр.
  • Костянтин Сонін, економіст, професор Чиказького університету

Модератор:

  •  Володимир Вахітов, професор Київської школи економіки

Дата і час: 10 листопада, 18:00.

Місце проведення: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького 17/52, Леонардо Холл, 2-й поверх

Участь безкоштовна за умови реєстрації:

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ!