fbpx

Запрошуємо студентів Сум на дискусію: Професії майбутнього: що вчити сьогодні, щоб робот не замінив тебе завтра?

Description

Професор Київської школи економіки Володимир Вахітов та керівник проектів, кандидат економічних наук Владислав Домбровський запрошують студентів Сум на відкриту дискусію про професії майбутнього. Вони розкажуть про демографічні тенденції, зміни на ринку праці, про те, які професії і які навички будуть необхідні у найближчому майбутньому, щоб побудувати успішну кар’єру.

Футурист Томас Фрей каже, що 60% найкращих професій найближчого десятиліття ще не винайдені. За прогнозами всесвітнього економічного форуму 35% навичок, які ми сьогодні вважаємо найбільш необхідними в роботі, зміняться. Нові знання з’являються щодня, більш того, багато професій автоматизуються. Дослідження Оксфордського університету показують, що роботи можуть замінити 47% сьогоднішніх працівників протягом 20 років. То що ж потрібно вчити, щоб бути успішним за 5 чи 10 років?

 

Для кого ця подія: студентів 3-6 курсів економічних, фінансових, математичних, інженерних, технічних, природничих спеціальностей.

Про спікерів:

Володимир Вахітов – професор Київської школи економіки, отримав докторський ступінь Ph.D. в Університеті Кентуккі (США). Володимир є фахівцем з економетрики та статистики, обробки великих даних, вивчає, як вижити та стати успішним у великому сучасному місті, цікавиться поведінковою економікою, тому знає, чому ми думаємо не так, як ми думаємо, що ми думаємо 🙂 Володимир розповість, які навички та риси характеру варто розвивати, щоб ваше робоче місце не зайняв робот, та як будувати кар’єру в мінливому світі.

Владислав Домбровський 9 років викладав мікро- і макроекономіку в Українській академії банківської справи (м. Суми), а два роки тому став керівником проектів з розробки програмного забезпечення у компанії CPCS (м. Суми). Владислав розповість, що допомогло йому опанувати нову професію, і яку роль в цьому зіграв попередній досвід і освіта, чи варто вкладати час і сили, щоб здобути вищу освіту, і чи допоможе диплом, якщо ви вирішите змінити професію.

Після виступів спікерів буде проведено презентацію магістерських програм Київської школи економіки та спеціального проекту Школи “Таланти з регіонів“, яка дає можливість студентам з регіональних університетів навчатися безкоштовно та отримувати щомісячну стипендію та безкоштовне проживання.

Дата і час: 28 лютого, 17:00

Місце проведення: Конгрес-центр СумДУ, івент-простір “Нью-Йорк” (вул. Покровська 9/1)

Мова заходу: українська/російська

Участь безкоштовна, необхідна попередня реєстрація:

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ!