fbpx

Захист проектів студентів першої хвилі Програми для ветеранів АТО. Частина І

Захист проектів студентів першої хвилі Програми для ветеранів АТО. Частина І

June 19, 2018


Київська школа економіки вітає студентів першої хвилі Програми підприємницької діяльності для ветеранів АТО із захистом бізнес-планів.

Цей соціальний проект повністю безкоштовний для всіх бажаючих, що пройшли АТО, та має на меті навчити студентів веденню підприємницької діяльності, і, як результат, створити заліковий бізнес-план. Навчання тривало 2,5 місяці, та завершено захистом бізнес-проектів та визначенням найкращих з них, які отримали фінансування. KSE і надалі проводитиме соціальний курс. Студенти другої хвилі вже зайняли місця на шкільних лавах. Паралельно планується набір третьої хвилі.

Протягом майже трьох місяців викладачі Київської школи економіки разом із студентами-ветеранами АТО глибоко занурювались у реальні проекти. Ґрунтовна теорія розкривалась пліч-о-пліч із практикою, разом вчились розробляти стратегію розвитку, розраховувати фінансові показники, презентувати інвестиційний проект. Дехто, навіть, змінив свою початкову ідею бізнесу на ту, що була ближче до душі.

По закінченню програми проекти представлялись на захист журі. Всього на захист представлено 19 проектів у найрізноманітніших видах діяльності — від сімейної пекарні до утилізації й переробки автомобільних покришок. Розбір й оцінювання бізнес-планів довірили незалежному журі, до складу якого увійшли:

  • Анна Петрова, засновниця та генеральний директор Startup Ukraine
  • Володимир Семеніхін, маркетинг-директор MARS UKRAINE
  • Слабинський Андрій, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, департамент малого і середнього бізнесу
  • Володимир Кадигроб, керуючий партнер Zeitgeist Design, співорганізатор Програми
  • Василь Назарук, WNISEF
  • Денис Коробейніков, партнер SARS Capital

Найкращі проекти будуть названі 24 червня, на урочистій випускній церемонії. Вони отримають фінансування від Київської школи економіки.

Співпраця зі студентами продовжуватиметься й надалі. Вже створено KSE alumni club, в рамках якого будуть проводитись регулярні тематичні зустрічі випускників із запрошеними гостями, відвідувачі зможуть обмінюватись досвідом, результатами та планами роботи. Буде створена система менторської підтримки — усі охочі ветерани-випускники матимуть досвідченого наставника-представника бізнесу. Та, звісно, випускники будуть залучатися до навчального процесу існуючих груп.

 

 

Олександр Чуб: “Даруйте дітям радість!”

Проект: Дитячий табір “Кузня Уніж” або “Мандруй ногами”

Табір триватиме 14 днів та проходитиме у самому серці Дністровського каньйону, на околицях села УНІЖ, на території колишньої ферми. Проведення забезпечить команда досвідчених інструкторів. Таборова програма включатиме сплави Дністром, походи околицями з ночівлями в лісі, заняття з фізичної підготовки, рукопашу, фітнесу, тактичної та основ медичної підготовки, ігор та квестів.

Таборова програма включатиме сплави Дністром, походи околицями з ночівлями в лісі, заняття з фізичної підготовки, рукопашу, фітнесу, тактичної та основ медичної підготовки, ігор та квестів.

 

2. Василь Стариченко
Проект: “Селекційна компанія”

Ринок насіння сільськогосподарських культур у світі стрімко розвивається. Нові технології дозволяють створювати сорти з кращими споживчими якостями. Наша мета — стати інноваційною селекційною компанією №1 в Україні. За 15–20 років, досягти 20% ринку насіння пшениці у Туреччині, Польщі, Білорусі та 5–10% — у країнах центральної Європи.

 

3. Михайло Білянський: “Прагни — досягнеш!”
Проект: “Хостел на Сході України”

Хостел «Мандарин» — створення та відкриття концептуального яскравого хостелу (мережі), який буде надавати послуги оренди койко-місць на сході України, з можливістю розширення через мережу закладів по Луганській і Донецькій областях, в перспективі і по всій Україні. Хостел буде являти собою міні-готель економ-класу, орієнтований, у першу чергу, на шукачів недорогого проживання на 1–10 днів.

 

4. Олександр Никоненко: “Ваш імунітет — в наших ягодах”
Проект: “Вирощування та продаж ягід”

Започаткування діяльності щодо вирощування та реалізації ягід: суниця (ксд, нсд), малина (літня, ремонтантна), аґрус, порічка, ожина, жимолость.

 

5. Катерина Котлярова
Проект: “Завод з переробки зношених автомобільних шин у гумову крихту (м.Київ)”

В усьому світі проблема переробки використаних автомобільних шин є досить гострою та невирішеною. В Україні накопичується 150 тис. тон такого сміття щороку, і тільки 10% іде на переробку.

Цей проект розрахований на переробку до 5 тон автопокришок на добу шляхом механічної обробки, в результаті якої отримується гумова крихта та металевий і текстильний корд. Це безвідходне виробництво, що планується на околицях Києва (або віддаленістю до 25 км).

 

6. Володмир Ткачов
Проект: Відкриття бургерної “ГамBurg”

Мета проекту — відкриття закладу, де будуть виготовлятись смачні бургери з незамороженого м’яса. Основні пріоритети будуть знаходитись у площині якості, свіжості продуктів, часу, виготовлення та сервісу.

 

7. Едуард Горошочок
Проект: “Вороскол”

Вороскол — це об’єдання побратимів для підтримки один одного після війни. Це громадська організація, яка діє у Полтавській області, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив з
учасників бойових дій. 42 га у власності та 20 га у процесі передачі учасникам бойових дій.

Ціль — створити умови для ведення рибного господарства на засадах сталого розвитку. Створити умови для вирощування кормової бази на території кооперативу. На четвертий рік діяльності вийти на об’єми: короп — 6 тон, раки — 30 тон та отримання прибутку в понад 4.5 мільйони гривень на рік.

 

8. Сергій Ілашку
Проект: “ALTER EGO” — кафе-бар

Затишна кав’ярня третьої хвилі в м.Дніпро, що о 21:00 перетворюється на коктейль-бар.

 

9. Артем Хорунжий
Проект: “Вирощування рудих осмій та продаж їх коконів”

Україна має біля 200 000 гектарів садів та ягідників. Усі ці незчисленні площі насаджень потребують якісного запилення для отримання комерційно-привабливих показників врожайності.

Абсолютно всі ці проблеми вирішуються використанням для запилення рудих осмій.

Наш продукт: кокони осмій запаковані у картонні коробки.

 

10. Майя Москвич
Продукт, вирощуванням якого займається Майя, — часник сорту “Любаша”. Часник — це додатковий дохід, для тих, хто вже вирощує нішеві культури і це власна справа для тих, хто тільки хоче розпочати власний бізнес в агросфері.

Основними клієнтами стануть підприємці, фермери, селяни одноосібники, всі люди, котрі хочуть розширити вже існуючий агробізнес, або ті, хто хочуть розпочати власну справу в аграрному секторі. І ті, коті не мають досвіду в вирощуванні даної культури, так і ті, котрі все знають і потребують всього лиш якісного насіннєвого матеріалу. Унікальність пропозиції на ринку полягає в інформаційному і консультаційному супроводі після покупки насіння. Клієнтам пропонуватимуться готові рішення для започаткування часникового бізнесу.