fbpx

Студенти KSE – переможці національних етапів міжнародних конкурсів

Наші студенти не лише вивчають всі аспекти економічного життя, але й встигають перемагати на національних етапах міжнародних конкурсів!

 

1. CFA Institute Research Challenge

 

Це щорічний міжнародний студентський конкурс з 2007 року від CFA Institute – глобальної асоціації інвестиційних професіоналів. Саме вона проводить іспити на отримання всесвітньо визнаного знаку якості фінансових знань – сертифікату професіонала в сфері інвестиційної діяльності CFA – Chartered Financial Analyst. Більшість роботодавців світу в інвестиційній сфері високо оцінює цей сертифікат.

 

Хто з наших студентів брав участь?

 

Iryna Huryk і Marina Solopenko, студентки 1 курсу англомовної магістерської програми KSE з економіки бізнесу і фінансів, та Yulia Pekar, першокурсниця англомовної магістерської програми KSE з економічного аналізу. Наукова радниця – Олена Бєсєдіна, Ph.D, Університет Боконі, професорка KSE, а менторив Максим Перець, менеджер департаменту корпоративних фінансів Deloitte в Україні. Крім того, команду постійно підтримували та допомагали минулорічні переможці та учасники CFA від KSE.

 

Яке завдання виконували студенти KSE на CFA Institute Research Challenge?

 

На першому всеукраїнському етапі конкурсу з трьох (національний, регіональний і глобальний) наші студентки аналізували інвестиційну привабливість компанії Coca-Cola HBC.

 

Для цього вони протягом цілих п’яти місяців роботи досліджували історичну динаміку та поточний фінансовий стан глобального гіганта, світові тенденції виробництва напоїв, а також фінансові дані та особливості бізнесу 20 гравців ринку.

 

Який результат?

 

1 місце команди KSE у всеукраїнському етапі серед 24 команд з 19 провідних університетів України ?.

2. P&G CEO Challenge

 

Це всесвітній студентський тематичний конкурс зі створення бізнес-стратегій від глобальної компанії Procter & Gamble Company з 2018 року. Компанія запрошує студентів спробувати себе у ролі топ-менеджменту P&G, щоб розв’язати одну з реальних проблем компанії.

 

Хто з наших студентів брав участь?

 

Від КSE до фіналу пройшли аж дві команди.

 

Перша складалася зі студентів 2 курсу магістерки з економічного аналізу Mykola Kravets і Andrey Zinukhov, а також випускника магістратури з економіки бізнесу і фінансів 2019 року Nazar Hrechanyk.

 

У другій команді двоє з трьох учасників – другокурсники на магістерській програмі з економічного аналізу KSE: Nickolas Shyshov і Maryna Shykun.

 

Яке завдання виконували студенти KSE на Procter & Gamble CEO Challenge?

 

У першому, національному турі (а всього їх три – національний, регіональний і світовий), команди розробляли комплексну бізнес-стратегію для зроcтання продажів бренду Pantene в Європі.

 

Перша команда запропонувала комплексне рішення, яке поєднало усі головні revenue&support functions – аналітику, маркетинг, продажі, логістику.

 

Який результат?

 

Серед близько 50 команд з усієї України дві команди KSE розділили 1-e і 2-e місце між собою. Магія? ?

 

На регіональному етапі наша команда переможців поступилися лише на 0,2 бала переможцям Угорщини і Польщі в Східній Європі.

3. Blackshield Capital Case

 

Ще один кейс-чемпіонат серед українських студентів та випускників економічних спеціальностей, які цікавляться глобальним ринком акцій, фінансами, аналізом та оцінкою великих міжнародних компаній від міжнародного інвестиційного фонду Blackshield Capital. Фонд – це глобальна незалежна фінансова консультативна група, яка має повномасштабний бізнес по всьому світу: у Швейцарії, Лондоні, Сінгапурі, Гонконгу, Дубаї, Нью-Йорку та Сан-Франциско.

 

Хто з наших студентів брав участь?

 

Tania ProshchynaSavin Serhii, студенти 1 курсу магістерської програми Економіка бізнесу і фінансів, а також першокурсники програми Економічний аналіз Vlad Kidyba і Vladyslav Honcharenko.

 

Яке завдання виконували студенти KSE на Blackshield Capital Case?

 

На час змагання учасники “стали” інвесторами із капіталом у $1 млн, які потрібно було максимально ефективно вкласти. Студенти готували інвестиційну пропозицію, в акції яких саме компаній вкласти гроші, враховуючи їхню дивідендну політику та майбутні перспективи росту.

 

Який результат?

 

У конкурсі взяли участь 15 команд. Команда KSE посіла друге місце серед трьох фіналістів ?.

***

Як досягати таких високих результатів, вчать у нас, на трьох англомовних магістратурах з економіки, а саме:

 

 з економічного аналізу – http://bit.ly/3dfxt4s.

 з економіки бізнесу і фінансів – https://bit.ly/3bH7sth.

 з математичної економіки та економетрики, спільно з КНУ імені Тараса Шевченка – https://bit.ly/2WW7Lwb