fbpx

Презентація дослідження “Чому закупівлі робіт не завжди є успішними і як це вирішити”

9 березня 2023

9 березня у Київській школі економіки відбулася цікава подія. Команда СЕР презентувала результати  дослідження на тему Чому закупівлі робіт не завжди є успішними і як це вирішити”, після чого відбулася відкрита дискусія.

Наталія Шаповал, керівниця KSE Institute та віцепрезидентка з економіко-політичних досліджень Київської Школи економіки, привітала учасників та відкрила захід. Вона висловила сподівання, що під час заходу вдасться обговорити проблематику, яка виникає під закупівель робіт та досягти консенсусу стосовно її  вирішення.

Після цього Лілія Лахтіонова, директорка напрямку дослідження та аналізу політики публічних закупівель Київської школи економіки, представила результати дослідження “Чому закупівлі робіт не завжди є успішними і як це вирішити”

Далі відбулася відкрита дискусія під час якої питання, що потребують вирішення,  піднімали заступниця Міністра економіки України Надія Бігун, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Анна Юрченко та народна депутатка України Ганна Бондар, акцентуючи на  існуючих викликах.

Під час відкритої дискусії спільно обговорили такі питання:

1. Необхідність розроблення регулювання ціноутворення та використання способу закупівлі робіт з проектуванням (контракти “Проєктуй та Будуй”);

2. Можливість застосування нецінових критеріїв під час відбору проєктних організацій;

3. Доцільність  розширення підстав змін істотних умов договору;

4. Закупівля експертизи проєктів та технічного нагляду;

За результатами  дискусії наша команда напрацює  пропозиції, що дозволяють вирішити окреслені питання

Дякуємо за участь у дискусії, залученість та небайдужість до теми закупівель робіт та відновлення України, представникам Міністерства економіки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державної аудиторської служби України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Проєкту USAID/UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”, Transparency International Ukraine, ДП “Прозорро”, ДерждорНДІ, RST Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, RST Міністерства економіки України, Укргазвидобування, Укргідроенерго, Маріупольської міської ради та експертам закупівельної сфери.