fbpx

Візит в Україну Мирослава Беблави та Емілії Беблава в рамках #UkraineReforms

Візит в Україну Мирослава Беблави та Емілії Беблава в рамках #UkraineReforms

July 12, 2016

7-8 липня Україну відвідали депутат парламенту Словаччини, експерт з протидії корупції Мирослав Беблави та голова ради директорів Transparency International Slovakia Емілія Беблава. Візит відбувся в рамках проекту підтримки реформ #UkraineReforms Центру Європейських Студій ім. Вілфреда Мартенса, Київської школи економіки, Реанімаційного Пакету Реформ та інформаційної кампанії Сильніші Разом.

Мирослав та Емілія Беблави взяли участь у відкритих дискусіях у Київській школі економіки щодо відповідності освіти вимогам ринку праці, а також в офісі Реанімаційного Пакету Реформ щодо антикорупційної політики у сфері державних фінансів та у ряді закритих зустрічей.

«Під час проведення реформи освітнього сектору уряд переважно фокусується на регулюванні сектору в той час, коли необхідно також фінансово стимулювати розвиток сектору, розвивати кадровий потенціал та покращувати рівень управління освітніми закладами,» – зазначив Мирослав Беблави. Водночас лібералізація освіти допоможе подолати корупцію в секторі, на думку пана Беблави. Вцілому ж протидіяти корупції в сфері державних фінансів можна з допомогою чітких правил проведення державних закупівель та громадського контролю над державними видатками, зазначили експерти.