fbpx

Експерти обговорили принципи реформування системи статистичної інформації України

Експерти обговорили принципи реформування системи статистичної інформації України

October 2, 2015

25 вересня Київська Школа Економіки разом із Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи за підтримки та участі Міністерства Економічного Розвитку та Торгівлі провели експертний круглий стіл за темою

ЯКОЇ СТАТИСТИКИ ПОТРЕБУЄ ЕКСПЕРТНА СПІЛЬНОТА УКРАЇНИ ДЛЯ ЯКІСНОЇ ОЦІНКИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ: ПОГЛЯД СПОЖИВАЧІВ СТАТИСТИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ?

 Для обговорення були винесені наступні питання:

  1. Найкращі практики надання статистичної інформації та рекомендації для України: склад показників,  терміни та системи поширення даних.
  2. Що заважає українській статистиці відповідати найкращим світовим практикам: наявні проблеми та можливі способи їх вирішення?
  3. Чого не вистачає Українській статистиці для якісної оцінки соціально-економічних процесів?
  4. Як забезпечити найліпший доступ до статистичної інформації для кінцевих споживачів?
  5. З чого та як розпочати негайні зміни?

В дискусії прийняли участь представники Міністерства Економічного Розвитку та Торгівлі, Національного банку, Міністерства фінансів, інших державних органів та науково-експертної спільноти. Матеріали низки виступаючих на круглому столі наведені нижче.

 Перелік презентацій:

  1. Якої статистики потребує експертна спільнота України для якісної оцінки соціально-економічних процесів:  погляд споживачів статистичної інформації?,  В.Головко, Директор департаменту статистики НБУ (2007-2013), Перший заступник Голови Держкомстату (1996-2007).
  2. Якої статистики потребує експертна спільнота україни для якісної оцінки соціально-економічних процесів: погляд споживачів статистичної інформації?, В. Вахітов, професор Київської Школи Економіки.
  3. Статистика для сталого розвитку України: погляд з позицій стратегічного планування. Людмила Мусіна, Координатор програми EaP GREEN, Координатор співробітництва з ЮНІДО в Україні

Якої статистики потребує експертна спільнота України для якісної оцінки соціально-економічних процесів:  погляд споживачів статистичної інформації?,  В.Головко, Директор департаменту статистики НБУ (2007-2013), Перший заступник Голови Держкомстату (1996-2007).

Якої статистики потребує експертна спільнота україни для якісної оцінки соціально-економічних процесів: погляд споживачів статистичної інформації?, В. Вахітов, професор Київської Школи Економіки.

Статистика для сталого розвитку України: погляд з позицій стратегічного планування. Людмила Мусіна, Координатор програми EaP GREEN, Координатор співробітництва з ЮНІДО в Україні