fbpx

У KSE з'ясували,де краще вчитись на MBA: в Україні чи закордоном

У KSE з’ясували,де краще вчитись на MBA: в Україні чи закордоном

September 18, 2015

Вчора, 17 вересня, у Київській Школі Економіки сумісно з MBA Strategy відбулась зустріч “MBA в Україні чи закордоном?”. На події учасники зустрілись із студенткою KSE MBA Тетяною Ізмайловою та випускником IE MBA Артемом Кучаєвим. Спікери поділились своїм досвідом вибору країни навчання, бізнес-школи та програми MBA.

Тетяна Ізмайлова є операційним директором компанії Elnova, співзасновником та у минулому директором компаній Інтехсервіс та Snite. На разі вона навчається на прогорамі MBA у Київській Школі Економіки.

Артем Кучаєв поєднує роботу на посаді Chief Operating Officer у компанії the MakeApp та керівництво компанією Mirta. У 2014 році він закінчив Global Executive MBA програму у бізнес-школі IE.

Спікери поділились своїми враженнями від навчання з усіма учасниками події. “Протягом програми ми отримуємо як академічні знання, так і практичні навички. Більш того ми маємо можливість одразу їх використати на реальних кейсах в існуючих компаніях“, – розповідає Тетяна. “В нас навчання тривало кожний день. Ви не можете нічого не робити 2-3 дні, а потім без проблем повернутися до програми. Я в середньому на навчання витрачав близько 40 годин на тиждень та читав по 150-200 сторінок англомовних учбових матеріалів.

Аудитоорія була дуже зацікавлена та задавала багато питань. “Є думка, що MBA – це “selection of the best”. Інші ж кажуть, що це є цінна інвестиція. Так як є на справді?” – було одним із найцікавіших запитань.

Тетяна: “Мені здається, що це двосторонній процес. Людина, яка не прагне розвиватись та стати кращим, не буде витрачати купу грошей та 1,5 роки свого життя на навчання

Артем: “Інвестиції в свій розвиток та навчання дуже важко переоцінити… Наші викладачі розповідали, що програма побудована так: 50% знань ми отримуємо від них, а 50% від наших одногрупників.

Наприкінці своєї розповіді Артем відзначив, що “в жодному навчальному закладі або ж на жодній роботі я не познайомився та здружився з такою калькістю людей, як в IE“.

MBA стає новим стилем життя. Глибина різкості та ширина погляду набагато збільшуються!“, – підсумовує Тетяна


Бажаєте приєднатись до нового покоління українських менеджерів та вигравати на глобальному ринку? Приєднуйтесь до програми KSE MBA: mba.kse.org.ua. Навчання стартує вже 22 вересня!