fbpx

22 липня в Київській Школі Економіки відбувся експертний круглий стіл “Середньострокове бюджетне прогнозування та планування згідно з кращими світовими практиками”

22 липня в Київській Школі Економіки відбувся експертний круглий стіл “Середньострокове бюджетне прогнозування та планування згідно з кращими світовими практиками”

July 23, 2015

В усьому світі, політикам властивий короткий горизонт планування та певний популізм при прийнятті рішень.  Україна, нажаль, в цьому відношенні теж не є винятком.

З іншого боку, суспільство вимагає підвищення прозорості підготовки, розгляду та прийняття якісного бюджету. Як свідчить світовий досвід, механізмом, який здатен  подолати бюджетну “короткозорість” та якісно підвищити ефективність, обґрунтованість та передбачуваність формування бюджету є  середньострокове бюджетне планування.

Дане питання є тим більш гострим та актуальним, бо є одною з вимог Угоди про асоціацію з ЄС. Саме тому 22 липня в Київській Школі Економіки відбувся експертний круглий стіл “Середньострокове бюджетне прогнозування та планування згідно з кращими світовими практиками”.

Додатки:

  • Презентації:

    • Середньострокове бюджетне планування – можливості для України, А.Бочі

  • Додаткові матеріали:

    • Створення фіскального простору. Огляд державних фінансів України
    • Основи середньосторокового бюджетування, витяг з “Руководство по обеспечению прозрачности в бюджетно-налоговой сфере”
    • Аналітична записка «Щодо оприлюднення інформації про обмінний курс у законах про бюджет, взаємодії Міністерств фінансів та центральних банків(з досвіду країн світу)»

Середньострокове бюджетне планування – можливості для України, А.Бочі

Створення фіскального простору

Основи середньосторокового бюджетування, витяг з “Руководство по обеспечению прозрачности в бюджетно-налоговой сфере”

Аналітична записка «Щодо оприлюднення інформації про обмінний курс у законах про бюджет, взаємодії Міністерств фінансів та центральних банків(з досвіду країн світу)»