fbpx

У Києві презентували проект «Воскресіння Розстріляного відродження»

У Києві презентували проект «Воскресіння Розстріляного відродження»

April 21, 2015

20 квітня у Києві було представлено мультимистецький і мультимедійний проект «Воскресіння Розстріляного відродження», проект, що охопить всі види мистецтв і всі можливі засоби інформації. Презентація відбулась на прес-конференції в УНІАН міжнародним благодійним фондом «Відродження», літературним конкурсом «Коронація слова», Міноборони України, Мінкультури України, Державним агентством України з питань кіно, Національнрю оперою України, компанією Fresh Production та міжнародним фондом «Мистецька скарбниця»,

Літературний проект “Розстріляне відродження” розрахований на 2 роки. Він має на меті нагадати українцям імена поетів, письменників, яких у 30-ті роки знищила тоталітарна влада.

Його ініціатори — Тетяна Логуш та Юрій Логуш, президент Київської Школи Економіки. Вони впевнені, що проект допоможе позбавити українців комплексу меншовартості. Оскільки нагадає про високоякісну європейську культуру в Україні, розвиток якої був перерваний масовим вбивством української інтелігенції. Юрій Логуш зазначив, що українська література того періоду мала світовий рівень.

“Коли я приїздив у 1989 році з діаспори до України, мені розповідали, що наша література є бідною. Ви не знаєте правди, яке це було багатство”, — сказав Юрій Логуш.

За словами організаторів, метою проекту є поширення інформації про життя і діяльність цілого покоління українських письменників, поетів, режисерів, художників та скульпторів, які в 30-х роках ХХ століття були розстріляні чи репресовані радянською системою.

Детальніше за посиланням