fbpx

«Що означає для економіки поява ще одного утворення в Нацбанку?» - Ігор Шумило для газети «День»

«Що означає для економіки поява ще одного утворення в Нацбанку?» – Ігор Шумило для газети «День»

January 27, 2015

Ігор Шумило, радник президента KSE, колишній директор Генерального економічного департаменту Національного банку України, прокоментував появу нового утворення в Нацбанку для всеукраїнської газети «День»

Це крок у правильному напрямку. В рамках чинного законодавства і нормативних актів всі рішення щодо монетарної політики ухвалюють на засіданні правління НБУ. Але у центробанках інших країн є органи, яким делегуються ці повноваження, і в них працюють спеціально підготовлені кадри. Тепер у Нацбанку з’явився Комітет, відповідальний за фахове обґрунтування чітких цілей монетарної політики. Адже «таргет» у перекладі означає «ціль». Простіше кажучи, він визначатиме показник інфляції в середньостроковій перспективі, в тому числі з деталізацією на 2015 рік і на наступні роки.

Finance.ua також підхопили дану тему, посилаючись на коментарі І.Шумило. «Відповідальність за курсову дестабілізацію гривні лежить на НБУ тільки частково. Це результат синхронних дій уряду та НБУ». Тому кожен з «відповідальних» (в тому числі і КМУ в особі Мінекономрозвитку) мають не переводити один на одного стрілки, а діяти спільно.»

Повну версію читайте в газеті День та на Finance.ua