fbpx

«Непереможна бізнес-команда: чоловіки або жінки?» - колонка Юрія Логуша

«Непереможна бізнес-команда: чоловіки або жінки?» – колонка Юрія Логуша

December 15, 2014

Юрій Логуш, Президент Київської Школи Економіки, у своїй колонці для «Київстар Бізнес» Дайджест розкриває питання гендерної політики у професійній діяльності з власного досвіду.

Якщо сприймати бізнес як боротьбу за частку ринку і прибутковість, то все загалом зводиться до одного: хто кого врешті переможе. Цю війну можна вести двома способами. Один — силовий, другий — дипломатичний. Поодинці вони не є достатніми, а в комбінації дуже добре грають. І беручи за основу такі прагматичні міркування, у бізнес-команді хочеться мати баланс різних поглядів, diversity, незалежно від статі її членів.

Але залишається дуже важливий момент — чоловіки не можуть народжувати дітей. І де б ми були, коли б і жінки припинили це робити? Тому суспільство повинно створювати умови для того, щоб жінка могла виконувати цю роль, нічого не втрачаючи у професійному житті. У «Крафті» так і було: жінка повертається на роботу, а її місце збережене, і зарплата збережена, і можливість кар’єрно підніматися не обмежена. Зараз у Київській Школі Економіки ми пропагуємо ті ж самі цінності.

Повну версію статті читайте тут