fbpx

В рамках Alumni Congress запрошуємо на панельну дискусію «Реформа з децентралізації влади в Україні. Чому вона може провалитись?»

В рамках Alumni Congress запрошуємо на панельну дискусію «Реформа з децентралізації влади в Україні. Чому вона може провалитись?»

May 21, 2014


Запрошуємо на панельну дискусію «Реформа з децентралізації влади в Україні. Чому вона може провалитись?», яка відбудеться 30 травня о 10:30 в рамках Конгресу випускників KSE/EERC. Захід розпочне виступ випускника програми EERC (KSE), Тимофія Милованова.

Попередній перелік питань до обговорення:

  1. Чи справді Україні потрібна саме реформа з децентралізації? Чи не входить децентралізація влади в Україні до інтересів Росії?
  2. Концепція децентралізації запропонована урядом України нагадує моделі Польщі та Франції. Чи є такий вибір оптимальним?
  3. Які найбільші ризики реформи з децентралізації влади в Україні? Чи не провалиться ця реформа?

Про основного доповідача та виступ:

Тимофій Милованов — професор з економіки в Університеті Піттсбурга.
Народився та навчався у Києві, закінчив програму EERC (KSE), отримав PhD в Університеті Вісконсин-Медісон, працював у Боннському Університеті, Університеті Штату Пенсильванія, Пенсильванському Університеті.

На лекції проф. Милованов розповідатиме, як забезпечити прозорі відносини між центральною владою та місцевим самоврядуванням і створити реальну, а не формальну, самостійність місцевих громад. Також в лекції буде розглянуто, які ризики несуть за собою концепції децентралізації, що зараз озвучуються урядом.

Запрошені учасники дискусії:

  1. Гриневецький Сергій Рафаїлович – політик, колишній голова Одеської Обласної державної адміністрації.
  2. Романюк Сергій Андрійович – колишній заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України, експерт з питань секторальної економічної політики на державному та регіональному рівні, державного та регіонального управління.
  3. Гук Андрій Костянтинович – керівник Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні»
  4. Лациба Максим Валерійович – громадський діяч, Український центр незалежних політичних досліджень, Реанімаційний Пакет Реформ
  5. Анатолій Ткачук – директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, заслужений юрист України, радник Міністра регіонального розвитку, автор концепції реформ з децентралізації
  6. Ганущак Юрій Іванович – народний депутат. Директор департаменту місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Міністерства регіонального будівництва в 2007.
  7. Гацько Василь Миколайович – політик та громадський діяч, голова партії Демальянс.
  8. Луценко Ігор Вікторович – редактор і журналіст інтернет-видань, громадський діяч руху за збереження історичної забудови міста Києва, колишній студент Київської Школи Економіки.
  9. Коліушко Ігор Борисович – український політик і науковець. Засновник та голова правління Центру політико-правових реформ.

Модератор – Володимир Федорін.

Дізнатися більше про наукову та громадську діяльність Тимофія Мілованова можна тут.
Дізнатись більше про Конгрес Випускників KSE/EERC можна тут

Дата та час проведення: 30 травня 2014 року, початок о 10:30.
Очікуваний час проведення – 60 хв.
Місце проведення: Київська Школа Економіки (вул. Івана Мазепи, 1).

Для участі у заході, будь ласка, зареєструйтесь.