fbpx

Проект "Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні".

Проект “Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні”.

April 14, 2014


Світовий банк схвалив грант з фонду інституційного розвитку (IDF) для проекту: “Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні”. Грант підтримує процес розробки в секторі середньо- і довгострокової стратегії реформ що ґрунтуються на фактичних даних.

В Україні протягом тривалого часу бракувало політичної волі та спроможності розробляти якісні та дієві реформи базуючись на фактичних даних, здійснювати моніторинг їхньої імплементації, та залучати до обговорення широке коло зацікавлених сторін. Новий уряд має план припинити цю тенденцію та дати імпульс стрімкому розвитку сільського господарства в Україні. Відповідно до досліджень Світового Банку, краща земельна та сільськогосподарська політика може збільшити продуктивність сільського господарства на 30% і додати близько 12,5% до ВВП протягом найближчих 10 років.

По суті, проект має підтримати уряд в розробці стратегії реформи аграрного сектору та моніторингу впровадження реформ.

Проект має три складові:

  1. Посилення можливостей урядових органів у розробці та впровадженні політичних рішення щодо запровадження ринку земель; економічної оцінки стратегій консолідації земель, політики оподаткування земель; впливу різних аспектів торгівельної політики на виробників, та підтримки політичного діалогу із зацікавленими сторонами. Планується, що проект покращить можливості керувати процесом реформ у зазначених та суміжних сферах економічної діяльності, які будуть визначені як пріоритетні.
  2. Модернізація потужностей урядових органів для обробки та публікації даних про ринки землі та роботу сектору сільського господарства, на основі вже існуючих необроблених даних.
  3. Модернізація можливостей представників державного та приватного секторів щодо використання існуючих емпіричних доказів під час створення інвестиційних проектів, проектів законів та нормативних актів. Така модернізація буде здійснюватися в пріоритетних напрямках за допомогою публікації та підтримки багатостороннього діалогу в рамках серії регулярних робочих зустрічей та семінарів.

Одержувачем гранту є МГО Київського економічного інституту при Київській школі економіки. Партнерами Проекту стануть органи державної влади та неурядові організації, що безпосередньо формують та реалізують політику в галузі сільського господарства та земельних відносин.

Тривалість проекту: 30 місяців.

Контактні особи: Денис Нізалов, керівник проекту ([email protected]); Сергій Кубах, спеціаліст з управління земельними ресурсами ([email protected]).