fbpx

Загальна сума збитків, завдана селам Бабинці та Бузова на Київщині, складає $31.2 млн.

21 вересня 2022

Це дані KSE Institute в рамках проєкту «Росія заплатить». Оцінка втрат селищ здійснювалася на основі даних через оцифрування високоточних знімків з дронів, зібраних в рамках проєкту RebuildUA, який ініціювали SmartFarming та Вкурсі Землі. На сьогодні це найточніші дані оцінки збитків цих населених пунктів. 

Збитки села Бузова Бучанського району внаслідок війни оцінюються у $29.7 млн. Загалом у селі зруйновано та пошкоджено 396 будівель, переважна більшість з яких — житлові будинки та присадибні забудови площею 64 тис м2. Через руйнування житлового фонду село втратило майже $17 млн. 

Через бойові дії у Бузовій на $8.9 млн пошкоджено 41 обʼєкт промисловості, з-поміж яких ТОВ «Хансе Трейлер Україна» та ТОВ «Міні-Агро-Тех».  Ще на $3.9 млн — заклади соціальної інфраструктури, серед яких дитячий садок, 3 заклади харчування, 2 магазини. Російські війська завдали ударів по пологовому будинку села та повністю знищили місцеву школу, у бомбосховищі якої на той момент ховалися діти та жінки. 

Збитки інфраструктури Бабинців на Київщині, де пошкоджено 238 обʼєктів, складають $1.5 млн. Левова частка збитків завдана Бабинцям через пошкодження житлового фонду — $1.1 млн. У $400 тис оцінюються збитки, які нанесли 14 обʼєктам промислової інфраструктури Бабинців. 

Всі обрахунки здійснено відповідно до курсу долара станом на 1 січня 2022 року. Детальні звіти з оцифруванням зруйнованої інфраструктури та оцінкою збитків селищ доступні за посиланнями: 

• село Бузова https://rebuildua.net/buzova 

• село Бабинці https://rebuildua.net/babyntsi