fbpx

Загальна сума збитків, завдана селам Андріївка та Немішаєве на Київщині, складає $18.8 млн

7 Жовтня 2022

Селам Андріївка та Немішаєве на Київщині внаслідок війни росії проти України завдано збитків загальною сумою у $18.8 млн. 

Це дані KSE Institute в рамках проєкту «Росія заплатить». Оцінка втрат селищ здійснювалася на основі даних через оцифрування високоточних знімків з дронів, зібраних в рамках проєкту RebuildUA, який ініціювали SmartFarming та Вкурсі Землі. На сьогодні це найточніші дані оцінки збитків цих населених пунктів.

Загальна сума збитків села Андріївка, що веде до Києва від білоруського кордону, оцінюється у $15.3 млн. Це найбільш зруйноване село Київщини, село, що найдовше перебувало в окупації. Тут зруйновано майже 600 будівель з-поміж 1993 споруд загалом, більшість з них — це приватні будинки. Збитки житлового фонду села складають $9.3 млн. Ще $3,9 млн — збитки через руйнування промислових та господарських споруд. Через бойові дії у селі також постраждала соціальна та адміністративна інфраструктура на $2.1 млн. 

Збитки села Немішаєве, що розташоване вздовж траси Київ-Ковель між Бучею і Бородянкою, складають $3.5 млн, з яких $1.9 млн — через руйнування житлових та присадибних забудов загальною площею 43 тис м2, та ще на $1.6 млн завдано збитків промисловій та соціальній інфраструктурі селища. Загалом у Немішаєвому зруйновано та пошкоджено 199 споруд, серед яких школа, дитсадок, 2 коледжі, продуктовий магазин, офіси та комерційні установи, 3 промислові та господарські будівлі. 

Всі обрахунки здійснено відповідно до курсу долара станом на 1 січня 2022 року. Детальні звіти з оцифруванням зруйнованої інфраструктури та оцінкою збитків селищ доступні за посиланнями: 

• село Андріївка: https://rebuildua.net/andriivka 

• село Немішаєве: https://rebuildua.net/nemishaeve