fbpx

KSE призначила нового ректора – ним став 34-й річний PhD з соціології Тимофій Брік

18 Травня 2022

14 травня ректором Університету Київської школи економіки, що охоплює бакалаврські та магістерські програми, призначено асоційованого професора KSE та керівника Центру соціологічних досліджень KSE Institute Тимофія Бріка.

Тимофію Бріку 34 роки. Він став наймолодшим ректором, який був призначений на цю посаду в Україні. Тимофій захистив PhD з соціології в Мадридському університеті імені Карлоса III (2013) та здобув ступінь магістра соціології та соціальних досліджень в Утрехтському університеті (2011). В 2018 та 2019-2020 він працював як гостьовий дослідник у Стенфордському та Нью-Йоркському університеті відповідно. У 2018 році Брік  отримав нагороду імені Наталії Паніної «Найкращий молодий соціолог».

З 2021 є національним координатором European Social Survey (ESS) в Україні (міжнародне порівняльне дослідження, яке проводиться в більшості країнах Європи з 2002 року). Окрім цього Тимофій є головою наглядової ради аналітичного центру CEDOS («Центр дослідження суспільства»). Він входить в дорадчу раду проекту «Продавці рейтингів» Texty.org, а також в дорадчу раду дослідницької компанії Gradus. Також тимофій є одним з співзасновників громадського ресторану Urban Space 500 в Києві.

Крім того, Тимофій Брік став гостьовим дослідником London School of Economics and Political Science. Разом з головою департаменту соціальної політики Лусіндою Платт він виграв грант на дослідження потреб серед українських вимушених переселенців. 

У Київській школі економіки Тимофій Брік працює з 2018 року. Він є асоційованим професором KSE та керівником Центру соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку KSE Institute. 

«Ми досить молодий університет в Україні, і саме це допомагає нам бути гнучкими у налаштуванні освітніх моделей і програм за західним зразком. Наші викладачі – прогресивні вчені, що отримали свої знання у міжнародних топових університетах та мають академічні зв’язки по всьому світу. Однак вони повернулися додому, щоб будувати освітнє майбутнє своєї нації. Після перемоги України у загарбницькій війні Росії, саме ця академічна інтелектуальна еліта дозволить інтегрувати українську освіту країни в світову академічну спільноту. Сьогодні ми пишаємося, що посаду ректора університету KSE обійняв представник молодої генерації науковців – професор Київської школи економіки, PhD з соціології Тимофій Брік. Його професійні здобутки, авторитет у міжнародній спільноті та серед студентів дозволять досягти нашої мети – зростити молодих інтелектуалів, що будуть відбудовувати українську економіку», – наголосив Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки.

«Ми працюємо на захист інтелектуального суверенітету України. Ми маємо спиратись на наукові дослідження та дані, щоб створювати нові, оригінальні і нетривіальні ідеї, які мають змінювати світ на краще, а також допомагати нашим випускникам знайти своє призначення та успіх», прокоментував Тимофій Брік, ректор Університету KSE.

В 2022 році, з початком повномасштабного вторгнення РФ на території України, Тимофій ініціював появу глобальних освітніх проєктів KSE:

#GlobalMinds4Ukraine – марафон лекцій з найвидатнішими світовими науковцями, військово-політичними експертами, письменниками та інтелектуалами. Завдяки зусиллям вченого вперше в Україні на одному майданчику вдалося зібрати нобелівських лауреатів Пола Кругмана та Деніела Канемана, автора «Антикрихкості» Нассіма Ніколаса Талеба та психолога Філіпа Зімбардо, всесвітньовідомого історика Тімоті Снайдера та лауреатку Пулітцерівської премії Енн Еплбаум. Саме Брік об’єднав лідерів світової думки заради підтримки українського інтелектуального суверенітету у протидії пропаганді та російським наративам, а також обговорені шляхів відбудови України. Проєкт вже має свій англомовний подкаст та YouTube-канал.

Ukrainian Global University (UGU) – глобальної мережі, яка об’єднує найкращі освітні заклади в світі та має на меті примножити людський капітал України, надати нові освітні можливості українським студентам, а також повернути талановиту українську молодь в Україну для її відновлення. 

Команда Київської школи економіки пишається тим, що освітньо-академічний напрямок KSE очолить талановитий та амбітний вчений. Впевнені, що разом з цим призначенням KSE University очікує новий глобальний щабель розвитку та ще більш прогресивні підходи в системі навчання, а українських студентів – сучасна та потужна освіта європейського рівня.

Довідково.

• Читати статті «План дій щодо посилення санкцій проти Російської Федерації» та «Дорожня карта енергетичних санкцій: Рекомендації щодо санкцій проти Російської Федерації» (співавтор – Тимофій Брік). 

• Переглянути подкаст Т.Бріка про соціологію як науку та бізнес, іншопланетян, релігію та кашкети. 

• Читати статтю Т.Бріка “Як виграти війну та жити далі”.

• Читати інтерв’ю Т.Бріка про глобальну ініціативу #GlobalMinds4Ukraine, що об’єднала навколо України Нассіма Ніколаса Талеба, Тімоті Снайдера, Енн Еплбаум та інших світових інтелектуалів.