fbpx

Відбувся круглий стіл стосовно спеціального випуску JCE, присвяченого Україні.

Відбувся круглий стіл стосовно спеціального випуску JCE, присвяченого Україні.

25 Листопада, 2014

19 листопада відбувся круглий стіл з нагоди спеціального випуску The Journal of Comparative Economics (JCE) , який присвячено Україні та  стимулюванню розвитку економічної наукової мережі. Круглий стіл відбувся у Kyiv School of Economics за участі провідних економістів та експертів, професорів українських університетів, співробітників наукових інститутів та аспірантів.

Під час круглого столу відбулась дискусія щодо питань конкурентоспроможності українських економістів та української економічної науки в цілому. Вході обговорення виокремили головні проблеми українського академічного сектору. Це:

  • недостатній рівень володіння іноземними мовами
  • надмірна “забізнесованість” українських академічних журналів
  • низька захищеність авторських прав
  • ізольованість українських  закладів від світових наукових ресурсів.

Особлива увага була привернута неефективності українських економічних професійних спілок.

Дані питання були в контексті “українського” випуску JCE, основною метою якого є відзначити важливість подій в та надати можливість український економістам презентувати шляхи вирішення сучасних проблем України. З цього приводу JCE запускає конкурс статей тематики переходу економіки від соціалістичної до капіталістичної системи та питань розвитку державних інститутів. Строк подачі статей – 1 грудня 2014 року (у разі обмеженої кількості робіт строк може бути продовжений до 19 січня 2015 року).

Окрім спеціального видання JCE був представлений щомісячний конкурс есе на суспільно-економічну тематику – MindSketch. Цей конкурс впроваджено VoxUkraine за підтримки Raiffeisen Bank Aval, Kyiv School of Economics та маедіапартнерства LIGABusinessInform.

Організаторами круглого столу є VoxUkraine та Kyiv School of Economics.