fbpx

Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління розпочинає діяльність при Київській школі економіки

Центр аналізу публічних фінансів та публічної політики надаватиме системну, фахову та незаангажовану експертизу за двома напрямками:

 

  • Дослідження у сферах публічних фінансів: бюджетний процес, бюджетне планування, вплив податкової та митної політики на бюджет, боргова політика, управління ліквідністю, необхідні інституційні, законодавчі та організаційні зміни для більш ефективного управління публічними фінансами
  • Дослідження у сфері публічного управління: питання, які напряму впливають на ефективність використання бюджетних коштів, необхідні інституційні, законодавчі та організаційні зміни для більш ефективного публічного управління.

 

Центр очолить Дарина Марчак – випускниця KSE, яка має значний досвід роботи у сфері публічного управління. За останні роки Дарина працювала радницею Міністра КМУ з реформи державного управління, експерткою проекту ЄС “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні (EU4PAR)”, та операційною директоркою ДП “Прозорро.Продажі». Загалом команда центру налічує п’ятеро експертів у сфері публічних фінансів. 

 

Дарина Марчак: «Публічні фінанси – сфера, яка стосується кожного громадянина і безпосередньо впливає на якість життя, навіть якщо більшість громадян поки що не розуміють цього. Саме тому незаангажований аналіз ситуації в публічних фінансах, увага до проблемних питань, та формування коректного дискурсу щодо проблематики є вкрай важливою для розвитку України. Завдання центру – регулярна, глибока, та якісна аналітика у сферах, що стосуються публічних фінансів».

 

Центр створено Київською Школою Економіки за підтримки Посольства Швеції.

 

Це уже шостий аналітичний центр, що розпочинає свою діяльність при Київській школі економіки, починаючи з 2017 року. Також при KSE діють Центр вдосконалення закупівель, Центр вдосконалення економічної журналістики, Центр аналітики зовнішньої торгівлі Trade+, Healthcare центр та проєкт UaFoodTrade. Дізнатися більше про їхню діяльність можна на сайті: https://kse.ua/ua/doslidzhennya або на сторінках центрів: