fbpx

Студентка KSE увійшла до ТОП-20 людей з найбільшим впливом на українську молодь у Facebook

Студентка магістерської програми Kyiv School of Economics з публічної політики та врядування Alina Mykhailova належить до двадцятки особистостей, що мають найбільший вплив на українську молодь (14-35 років) у соцмережах.

Про це свідчить дослідження системи моніторингу соціальних медіа SemanticForce, здійснене на замовлення Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Аналітики дослідили акаунти публічних людей у Facebook, Instagram, YouTube та VKontakte. Впливовість визначили виключно за Facebook, адже майже всі особи з ТОП-20 найактивніші саме там, а зіставляти різні платформи неможливо.

За ключовими словами – на такі теми, як національна ідентичність, соціально-економічні можливості та громадська активність – досліджували профілі з найбільшою кількістю підписників, лайків, коментарів, репостів та визначили рейтинг “впливовості”.

Згідно з ним, найбільший вплив на українську молодь мають колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, журналістка Yanina Sokolova і шоумен Сергій Притула.

Студентка KSE Аліна Михайлова у цьому рейтингу посіла 15-ту сходинку.

Аліна – парамедик-доброволець родом з Дніпра. Момент, коли докорінно змінилося її життя, стався у 19 років, під час Революції гідності. Навчаючись на політології в одному зі столичних вишів, Аліна пішла волонтером на Майдан, шукала зниклих безвісти, розміщувала поранених в госпіталях. Коли почалися лютневі події і їй сказали прийняти поранених, Михайлова побачила вбитих хлопців із Небесної сотні. Це був шок, який приніс нові життєві цінності.

З початком війни заснувала обласне відділення волонтерської організації “Армія SOS”, а згодом пішла добровольцем на фронт – парамедиком у Першу штурмову роту «Правий сектор». Через свою активну діяльність Аліна Михайлова стала відомою.

2018 року Михайлова і ще 9 ветеранів отримали стипендію імені Богдана Радченка та вступили на провідні магістерські програми України.