fbpx

Сергій Марченко став Почесним професором Київської школи економіки

2 Квітня 2024

Міністру фінансів України Сергію Марченку присвоїли звання Почесного професора практики Київської школи економіки. Почесне звання ректор KSE University Тимофій Брік вручив міністру фінансів 29 березня під час policy-дискусії «Виклики для макрофінансової стабільності України та шляхи розвитку економіки під час війни».

«Команда Київської школи економіки щиро цінує і поважає те, що Міністерство фінансів на чолі з паном Сергієм робить під час війни. Для студентів KSE University привілей отримувати від міністра унікальний практичний досвід, набутий в умовах війни. Аналогічної можливості не мають студенти найкращих університетів світу», – сказав Тимофій Брік.

Міністр подякував KSE за вклад у розвиток освітніх процесів, підготовку кваліфікованих кадрів та фахову аналітику.

«Дуже вдячний за можливість бути частиною команди професіоналів. KSE – це прекрасний майданчик для комунікації, дискусій та обміну думками між найкращими експертами у сфері економіки. Впевнений, що попереду у нас багато років плідної співпраці», – додав Сергій Марченко.

Вручення звання Почесного професора відбулось у межах дискусії, яку Сергій Марченко провів зі спільнотою Київської школи економіки. Захід медерувала очільниця KSE Institute Наталія Шаповал.

«Третій рік поспіль Мінфін України вживає заходів для збереження стабільної макрофінансової системи в умовах війни. Ми розуміємо, що виклики, які продовжують поставати перед Україною, потребують ефективних дій та рішень. І в цьому контексті співпраця з міжнародними партнерами є ключовою. Від лютого 2022 року вдалося залучити понад 83 млрд доларів США зовнішньої допомоги, що дозволило профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки, спрямувавши всі наші внутрішні ресурси на досягнення успіху на полі бою. Одним із пріоритетів Уряду залишається впровадження реформ, визначених у співпраці з донорами, адже це сприяє не тільки мобілізації ресурсів, але й продовжує демонструвати Україну, як надійного стратегічного партнера», – розповів Сергій Марченко.

Учасники дискусії також обговорили шляхи стабілізації державного бюджету, які реалізує Уряд, майбутні виклики для української економіки, акцентували на важливості якісної освіти та підготовки нового покоління економістів.

Нагадаємо, раніше до складу Почесних професорів Київської школи економіки також увійшли Перша віце-прем’єрка – Міністерка економіки України Юлія Свириденко, заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук і заступник Міністерки економіки України Олексій Соболев.