fbpx

Посилення економіки нацбезпеки. Президент KSE увійшов до Наглядової ради Укроборонпрому

24 травня

Ефективна економіка оборонної сфери є надважливим чинником для забезпечення стратегічного підґрунтя нацбезпеки України. Київська школа економіки (KSE) не залишається осторонь у вирішенні питання щодо необхідності посилення оборонної спроможності країни. Зокрема, продовжується співпраця між KSE та Державним концерном “Укроборонпром” у спільно створеній Школі інноваторів оборонної промисловості, а також у сфері досліджень економіки оборонно-промислового комплексу.

Разом із тим президент Київської школи економіки Тимофій Милованов увійшов до складу Наглядової ради Укроборонпрому. Заручившись підтримкою Володимира Горбуліна, першого віцепрезидента НАН України, який полишив Наглядову раду УОП за власним бажанням, президент KSE спрямує свою діяльність на оновлення стратегії нацбезпеки України.

“Моїми завданнями у Наглядовій раді Укроборонпрому будуть забезпечення переговорних процесів і посилення стратегічного напрямку УОП, особливо з точки зору економіки. Пишаюся можливістю бути наступником Володимира Павловича Горбуліна на цій важливій позиції. Шкодую лише, що не зможу більше долучитись від KSE до спільних проєктів KSE і Укроборонпрому, які ми розпочали цього року. Вони стосуються аналітичного напрямку – експерти KSE готують дослідження і репорти щодо різних сфер оборонної галузі України. Тепер працюватиму в іншій якості – представлятиму інтереси Укроборонпрому. Впевнений, колеги в KSE впораються якнайкраще без мого прямого залучення».

“У середині березня керівники державних оборонних підприємств розпочали навчання у Школі інноваторів оборонної промисловості, яку заснували Укроборонпром та Київська школа економіки. Вже тоді для КSЕ під керівництвом Тимофія Милованова ця освітня програма була інвестицією у національну безпеку та розвиток України, у творення української державності. Саме тому я переконаний, що входження Тимофія Милованова до Наглядової ради Концерну посилить її роботу, допоможе якнайкраще сфокусуватися на ключовій місії Укроборонпрому – виготовляти такі зразки озброєння та військової техніки для Збройних сил України, які забезпечать інноваційний розвиток ОПК і посилення обороноздатності нашої держави”, – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Нове призначення Тимофія Милованова не вплине на виконання обов’язків президента Київської школи економіки, які залишаються пріоритетними.