fbpx

Павло Кухта приєднався до команди Київської школи економіки

Павло Кухта із 9 червня приєднався до команди Київської школи економіки на позиції Керівника із політичних питань (Chief Policy Officer). Павло посилить напрямок із розбудови аналітичного потенціалу Школи та напрацювання якісних економічних політик.

“Роками в Україні основою для прийняття державних рішень були неформальні домовленості. Якщо ми як країна хочемо бути успішними – це має змінитися. Тому зараз Київська школа економіки докладає всіх зусиль, щоб допомогти державі розробляти аргументовані політики. Донесення сутності цих політик – головна задача Павла. Він знає як працює “державна машина” зсередини, тож, впевнений, що Павло на цій позиції зможе принести користь і країні, і Школі”, – прокоментував президент KSE Тимофій Милованов.

“Київська школа економіки – унікальна для України інтелектуальна інституція, адже вона побудована за зразком найкращих західних університетів. Пропрацювавши майже увесь час після Революції Гідності на різних позиція в уряді, я набув глибокого розуміння того, як працює держава, і готовий використати увесь свій досвід та мережу контактів для того, аби ідеї, аналітика та політики, напрацьовані Школою, мали максимальний вплив на економічний розвиток України, зростання її міці та підвищення добробуту українців”, – сказав Павло Кухта.  

Біографія Павла Кухти

З 10 березня 2020 по 17 березня — в.о. міністра, Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України.

З 9 вересня 2019 — перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.

2019 року балотувався до Верховної Ради IX скл. від партії «Голос» (№ 25 у списку), скасував реєстрацію як кандидата за власним бажанням. До того обіймав посаду програмного директора партії «Голос», де розробляв програму партії.

2016—2019 — радник прем’єр-міністра України,

2015—2019 — радник міністра фінансів України.

Був заступником голови Стратегічної групи радників з підтримки реформ, працював з Іваном Міклошем та Лєшеком Бальцеровичем.

Раніше – економічний експерт Реанімаційного пакету реформ, радник Центру економічної стратегії. 

2008 року закінчив КПІ (комп’ютерні науки, спеціаліст).