fbpx

KSE Institute в аналізі ситуації на російському ринку об’єднав зусилля із проєктом leave-russia.org

11 July 2022

KSE Institute радий повідомити про залучення до роботи в межах проєкту «Самосанкції» до‎ проєкту LeaveRussia‎. Сайт leave-russia.org був розроблений, запущений та наповнений командою волонтерів (у складі Ігоря Вінникова, Сергія Логвіна, Олександра Гурова, В’ячеслава Дорофєєва та Тетяни Пушкаш). Дизайн сайту та його логотип були розроблені компанією Brights на волонтерських засадах. Сайт був переданий до KSE Institute безкоштовно.

На сайті представлено найбільш повний та актуальний перелік топ-компаній і всесвітньо відомих брендів, які закрили свій бізнес у Росії або продовжують працювати на цьому ринку.

Для збору даних дослідники проєкту «Самосанкції / LeaveRussia»‎ використовують прес-релізи, опубліковані на офіційних сайтах компаній, та офіційні заяви, опубліковані на сайтах авторитетних інформаційних агентств (таких, як Reuters і Bloomberg) або у таких поважних іноземних виданнях, як FT, NYT, WP тощо. Також використовуються публікації в корпоративних блогах компаній і заяви компаній, зроблені через в офіційні канали у соціальних мережах. За відсутності офіційних заяв – дані з авторитетних медіа, які брали інтерв’ю у представників відповідних компаній.

Сайт має унікальну та найбільшу на сьогодні базу даних з понад 2350 компаній. Інформацію, опубліковану на сайті leave-russia.org, легко перевірити, використовуючи посилання на офіційні заяви компаній, що виключає неоднозначну інтерпретацію даних.

Унікальною особливістю проєкту є нейромережа, яка дозволяє автоматично знаходити новини компаній та вчасно оновлювати статуси у базі. Ці новини можна отримувати за допомогою Telegram-боту https://t.me/exit_ru_bot. Сайт надає детальну статистику про компанії (включаючи кількість персоналу, виручку, інвестований капітал тощо) та дозволяє відвідувачам за допомогою соцмереж звертатися до компаній напряму з вимогою виходу з російського ринку.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відстежувати зміни та оперативно оновлювати інформацію на сайті. Якщо з будь-яких причин інформація на сайті видається вам застарілою або некоректною, ви можете повідомити про це через Форму зворотного зв’язку, і ми внесемо відповідні зміни.

Незабаром ми плануємо додати модуль з BI аналітикою, який дозволить детально аналізувати компанії у різних розрізах (по країнах та індустріях, відслідковувати зміни у капіталізації та цінах на акції за період з початку війни тощо).

Дизайн сайту та його логотип були розроблені компанією Brights, яка надала згоду на передачу всіх авторських прав до KSE Institute.

LeaveRussia