fbpx

Володимир Вахітов виступив співавтором довідкового дослідження для Звіту Світового банку

Володимир Вахітов виступив співавтором довідкового дослідження для Звіту Світового банку

18 Березня, 2013

Викладач та Старший науковий співробітник KSE Володимир Вахітов разом із Ольгою Купець та Світланою Бабенко виступив співавтором довідкового дослідження «Україна: Зайнятість та Демографічні зміни» для нового «Звіту глобального розвитку 2013» Світового банку.

 

Звіт глобального розвитку, найавторитетніше та найбільш відоме дослідження Світового банку, у 2013 р. повністю присвячений проблемам працевлаштування та зайнятості. Паралельно з підготовкою Звіту, декілька пов’язаних досліджень було проведено в різних країнах, у тому числі і в Україні. Україна стикнулася із деякими проблемами у цій сфері, враховуючи старіння населення, тривалу структурну трансформацію та фундаментальні політичні та економічні зміни.

Дослідження України продовжує тематику загального Звіту 2013, співвідносячи зайнятість до трьох вимірів (стандарти життя, продуктивність та соціальна взаємодія) та розподіляючи, відповідно, типи робіт на ті «що корисні для розвитку» (тобто такі, що мають довгострокові позитивні наслідки для економічного зростання) та інші.