fbpx

Be innovative! У Київській школі економіки пройшов семінар «Вдосконалення викладацької майстерності: ІТ інновації»

Be innovative! У Київській школі економіки пройшов семінар «Вдосконалення викладацької майстерності: ІТ інновації»

June 14, 2015

5 червня у Київській школі економіки пройшов семінар «Вдосконалення викладацької майстерності: ІТ інновації», який зібрав близько 60 викладачів з різних університетів України.

На семінарі Ярослав Арчаков, директор навчально-практичного обчислювального центру Донецького національного університету, розповів про можливості Office 365, який компанія Microsoft надає вишам безкоштовно. Встановлюючи Office 365, університети отримують ліцензійне програмне забезпечення з найпопулярнішими програмами (Word, Excel, Outlook, PowerPoint та інші), а також мають можливість суттєво підвищити продуктивність своєї роботи, зберігаючи усі файлі в хмарі, що дає можливість працювати з ними з будь-якого пристрою.

Іван Іванов, методист відділу менеджменту освіти відділення стратегії розвитку освіти ДНУ “Інститут інноваційних технологій і змісту освіти” МОН України, зробив презентацію про використання планшетів і смартфонів у навчанні. Він звернув увагу на те, що сучасна освіта повинна відійти від практики універсального підходу до всіх учнів/студентів. Його повинен замінити індивідуальний підхід, який враховує особливості кожного учня/студента.

Іван Примаченко, співзасновник проекту масових онлайн курсів Prometheus, розповів про безкоштовні онлайн-інструменти, які корисні у роботі викладача. Він акцентував увагу, що проблема з нестачею обладнання часто надумана. Сьогодні достатньо ноутбука, або планшета, або навіть смартфона, щоб використовувати інноваційні методи у викладанні. Іван Примаченко розповів про інструменти для візуалізації даних, створення інтерактивних завдань, змішаного навчання.

Завершила семінар Ірина Пухова, менеджер з операційної діяльності компанії Microsoft. Вона представила огляд сервісів Power BI, які дають змогу знаходити й графічно відображати дані, ділитися результатами та співпрацювати з використанням нових інтуїтивно зрозумілих засобів.

Дякуємо спікерам за цікаві мотивуючі доповіді! Сподіваємося, що отримані знання надихнуть учасників семінару на урізноманітнення методів викладання за допомогою використання сучасних технологій.